Een voorzichtig zonnetje bij het Vlinderbos…


Mijn nieuwe Blafmans heeft de neiging om zich aan iedereen die we tijdens wandelingen tegenkomen persoonlijk voor te stellen, hetgeen soms tot onverwachte ontmoeting leidt. Meestal begint dat met wat oppervlakkig gekeuvel over de lusten en lasten van honden, maar zo nu en dan sta je zomaar ineens met andere hondenbezitters over het meedogenloze leven zelf te praten.
Zo’n gesprek voerde ik gisteren met een wat oudere man die zich aan me voorstelde nadat onze honden elkaar in het Vlinderbos uitvoerig besnuffeld hadden. George heet hij en hij is, naar eigen zeggen onderwijspensionado. ,,Ik kreeg de kans om nog voor mijn zestigste uit te stappen en dat wilde ik maar al te graag, want ik was daar na 35 jaar écht wel uitgerangeerd. Toen mijn vrouw, kort daarna ook met pensioen ging, zouden we gaan reizen met de camper, maar helaas is dat er nooit van gekomen.’’
Uit zijn portemonnee haalt George een foto tevoorschijn van zijn, al weer tien jaar geleden overleden vrouw, die ik onmiddellijk herken. ,,Werkte zij niet bij de Albert Heijn, toen die nog aan de Voorstraat zat?’’ Albert knikt bevestigend. ,,Anna heeft daar lang achter de kassa gezeten, maar toen de supermarkt verhuisde naar het Achterom is ze niet meer meegegaan, aangezien de ziekte die haar uiteindelijk fataal werd zich toen al voorzichtig aandiende. We hebben thuis nog een paar jaar wat aangemodderd en kort voordat ze overleed, moest ik haar beloven dat ik een hond zou nemen. Dán moet je wel naar buiten en blijf je onder de mensen, zei ze dan. En nu kom ik hier dus regelmatig met Rex.’’
Die heeft zich inmiddels, vermoeid van het spelen met Blafmans, neergevlijd bij een van de herdenkingsbomen. ,,Gek hè?’’ zegt George. Hij heeft mijn Anne nooit gekend, maar altijd gaat hij bij háár boompje liggen als hij is uitgespeeld.’’
We zwijgen en de zon breekt even door… mooier wordt het niet vandaag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s