Het was een ‘beestachtig’ weekje…


Je zou kunnen stellen dat het in stad en regio de week van de diertjes was. Mijn krant opende afgelopen woensdag nota bene met een vos bij Villa Augustus. Is dat bijzonder? Ik vind van wel natuurlijk, maar ik ben een betontijger, dus zo’n beetje alles wat geen duif is vind ik al gauw spannend. Toch schijnt het helemaal niet zo bijzonder te zijn. Op de website van de NOS lees ik dat het inmiddels vrij gebruikelijk is dat vossen hun heil zoeken in steden, waar ze immers makkelijk aan voedsel kunnen komen. En dan heb ik het niet alleen over afval dat stadsbewoners op straat gooien, maar ook over ratten en muizen, die in steden volop te vinden zijn. In Rotterdam – en dan bedoel ik écht binnen de bebouwde kom – schijnen al zo’n 30 tot 50 vossen te wonen dus je zou kunnen stellen dat het enige bijzonder aan die vos bij Villa Augustus  is dat ‘ie zo parmantig voor de fotograaf poseerde. We gaan even door met diertjes: in Zwijndrecht werd, in een plastic bak voor de bibliotheek, een kennelijk zeldzame (albino) tijgerpython aangetroffen en natuurlijk vraag ik me af: wat zou dáár nou het verhaal achter zijn. Ik hou het maar op zo’n getormenteerde reptielpuber die, tegen alle verwachtingen in, zomaar ineens heuse verkering kreeg. ,,Die slang er uit of ik er uit,’’ zal ze wel gezegd hebben en tja… dan zou ik ook eieren voor mijn geld gekozen hebben. Nog meer dierennieuws? Ja hoor: de otter, in 1988 in dit land officieel uitgestorven verklaard, rammelt aan de deur in de Biesbosch (er is er al een gespot bij Lage Zwaluwe) en huisdieren op dit eiland lijden, zo stelt althans dierenartsenketen AniCura (ongetwijfeld op advies van een reclamebureau) massaal aan diabetes en obesitas. Kortom, ik snap wel dat de Partij voor de Dieren hier straks een gooi doet naar wat raadszeteltjes.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s