Is die ‘affaire’ Hooikade nog recht te breien?


Was het nou een eh… ‘bewussie’ of een ongelukje? Ik kan die vraag (nog) niet beantwoorden, maar feit is dat zowel Dordtse als Zwijndrechtse raadsleden een potje hebben zitten pitten toen ‘hun’ vervoerswethouders de uitbesteding van het personenvervoer over water er doorheen hebben gejast. Eind vorig jaar kreeg ik een telefoontje van een oplettende lezer (een regelmatig oversteker) die mij vertelde dat de Hooikade in Dordrecht door de nieuwe exploitant Blue Amigo voortaan vijf ‘winterse’ maanden per jaar onbenut zal blijven. Hij kwam daar, nota bene tijdens een overtocht, achter na een gesprekje met waterbuspersoneel en ik schreef daar – niet vermoedend dat dit dermate grote gevolgen zou hebben – een column over. Want wat gebeurde er? Tja… eigenlijk wat je kon verwachten: Dordtse en Zwijndrechtse gebruikers van deze oversteek pikten dit niet en kwamen, middels een (inmiddels massaal ondertekende) petitie tegen dit besluit in het geweer.
Enkele raadsleden gaven vervolgens eerlijk toe dat ze ‘de stukken’ destijds niet goed gelezen hadden en de Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga en diens Dordtse collega Rik van der Linden worden nu, door diverse (inmiddels ‘ontwaakte’ raadsleden) stevig onder vuur genomen. Met een simpel verzoek aan hun gemeenteraden hadden zij de waterbushalte Hooikade immers bést kunnen redden. Dat zou namelijk hooguit een tonnetje of drie extra kosten en als de beide heren hun respectievelijke gemeenteraden in eerder stadium expliciet op dit pijnpunt gewezen zouden hebben dan hadden die gemeenteraden het besluit kunnen nemen om dat bedrag bij te passen. En zo kom ik terug op mijn beginvraag: hebben Huizinga en Van der Linden hier nou bewust over gezwegen, hebben ze misschien zélf niet goed opgelet of dachten ze oprecht… het zit eigenlijk wel snor zo?
Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de Hooikade, ja óók in de zomermaanden, op zondagen sowieso overgeslagen wordt. Volgens mij hebben twee gemeenteraden hier écht nog iets recht te breien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s