BVD: aan de presentatie zal het niet liggen


Nog ruim een maand en dan mag u weer… stemmen dus. We hebben het over gemeenteraadsverkiezingen en die zijn, zo heb ik dat in de loop der jaren althans ervaren, écht van grote invloed op ons dagelijks reilen en zeilen. Bent u voor of tegen het nu zóveel duurder uitgepakte warmtenet, moet openbaar vervoer voor senioren gratis blijven, moet de binnenstad autovriendelijker of juist eh… autoluwer worden en bouwen we wel genoeg huizen voor starters? Over dat soort vragen – en nog véél meer natuurlijk – draait het in de vierjaarlijkse stoelendans om de 39 raadszetels die op dit eiland te verdelen zijn, Maar liefst 16 partijen dingen om de gunst van de kiezer en ik ben inmiddels alweer ruim een week bezig met een inventarisatie van de speerpunten van de deelnemende partijen. Daarbij richt ik me in eerste instantie vooral op de vraag hoe die partijen zich, via hun website en de sociale media aan de kiezer presenteren. Vandaag (in aflevering 8 alweer) Beter Voor Dordt… de partij die op dit eiland ooit hoogtij vierde maar de komende verkiezingen, na het voortijdig opstappen van zeven van de acht gemeenteraadsleden, eigenlijk weer een compleet nieuwe start maakt met een nagenoeg volledig nieuw team.
De website van BVD ziet er fris en overzichtelijk uit en met slechts een paar muisklikken krijgt u een fraai overzicht van de wensen en ideeën die BVD voor de stad heeft. Ook over de kandidaten (enkele uitzonderingen daargelaten) kom je als lezer snel meer te weten. Onder het ‘hoofdstuk’ Kieskompas kom je daarnaast snel en makkelijk te weten hoe deze partij over een aantal gemeentelijke ‘hete hangijzers’ denkt. Mijn conclusie: Beter Voor Dordt presenteert zich uitstekend, want geeft op haar website een helder inzicht van haar ‘do’s en dont’s’ voor een toekomstig Dordt. Op basis daarvan kunt u uw ‘eigen’ afgewogen oordeel vormen en dat is volgens mij nou juist precies waar zo’n site voor bedoeld is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s