Gewoon Dordt presenteert zich gewoon degelijk


Na een korte onderbreking – er zijn immers ook andere onderwerpen die de aandacht van deze columnist verdienen – ga ik vandaag verder met waar ik vorige week gebleven was. Al acht columns lang ben ik namelijk aan het inventariseren hoe maar liefst 16 politieke partijen zich op dit eiland presenteren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van medio maart. En nogmaals, ik probeer dat (naar eer en geweten hoor je dan te zeggen) zo veel mogelijk los te koppelen van mijn persoonlijke politieke voorkeuren of ‘afkeren.’ Op die inhoud – wie wil nou eigenlijk precies wát met de stad – kom ik in latere columns nog terug, maar in deze reeks staat de vraag centraal of de deelnemende partijen hun idealen een beetje aardig weten over te brengen. Vandaag: Gewoon Dordt, die ándere lokale partij zeg maar, die in Dordt al een jaar of vier aan de weg timmert én die, zo schat ik in, bést wel eens zou kunnen profiteren van de dreigende teloorgang van ‘rivaal’ Beter Voor Dordt. De eenpitter van voormalig VVD-spijtoptant Irene Koene kán, zo voorspelde ik al eerder, straks zomaar ineens een tweepitter worden en wie weet ligt er voor deze partij, waarin ook voormalig ‘piraat’ en oud-GroenLinkser Gertjan Kleinpaste zich al een tijdje sterk manifesteert, nog wel meer in het verschiet. De website van Gewoon Dordt doet de naam van de partij eer aan: hij is namelijk enigszins gewoontjes, al bedoel ik dat zeker niet negatief want, ondanks de wat zakelijke opmaak en het ontbreken van toeters en bellen, is die website ‘gewoon’ overzichtelijk, toegankelijk en helder van taal; alles wát je zoekt (speerpunten, ‘stokpaardjes’, het programma, kleine videoportretjes van de mensen die de partij gestalte geven) is er eenvoudig terug te vinden. Tevens heeft de partij een eigen kanaal op YouTube en ook op Facebook is Gewoon Dordt behoorlijk actief. Conclusie: deze nuchtere lokale partij met ambitie presenteert zich eh… gewoon héél degelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s