CDA presenteert zich sterk, meteen slimme slogan


Stem je nou op mensen of op partijen? Het is een vraag die, vooral in verkiezingstijd, nog wel eens ter tafel komt. Het enige juiste antwoord is, zo zie ik dat althans… allebei natuurlijk, al moet ik wél toegeven dat ik bij gemeenteraadsverkiezingen tegenwoordig eerder voor de persoon dan voor de politieke beweging ‘daarachter’ ga. Steeds vaker (en ik heb al heel wat lokale verkiezingen meegemaakt) ben ik geneigd om mijn stem uit te brengen op die mensen bij wie ik de meeste passie voor Dordt en haar inwoners, alsmede voor het politieke ambacht herken. Die mensen vertrouw ik ‘mijn’ stad als het ware het meest toe, zeg maar en dus wordt hun politieke ‘kleurstelling’ op den duur wat minder relevant. Om maar eens een bekentenis te doen: ik heb nog nooit op het CDA gestemd, maar ik vind écht en oprecht dat CDA-wethouder Peter Heijkoop zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft tot een uitstekend bestuurder, naar wie in Den Haag niet voor niets al voorzichtig ‘gelonkt’ wordt. En nee, vat u dat alstublieft niet op als een verkapt stemadvies (maak vooral uw eigen keuze), maar ik concludeer simpelweg dat de bevlogen Heijkoop het op dit eiland tot dusver gewoon goed gedaan heeft op het gebied van armoedebeleid en onderwijs en ik hoop van harte dat hij dat hier nóg eens vier jaar mag doen. De slogan ‘Laat Heijkoop zijn karwei afmaken,’ prominent geplaatst op de lokale CDA-website (een knipoog natuurlijk naar de campagneleus van wijlen Ruud Lubbers in 1986), vind ik dan ook zeker geen flauwigheidje. In mijn vergelijkend ‘warenonderzoekje’ naar de wijze waarop de politieke partijen zich, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, presenteren, concludeer ik dan ook dat het reuze handig is van de Dordtse CDA-afdeling om juist die boodschap, zo prominent uit te dragen. Waarom zou je immers géén gebruik maken van je sterkste troef? De website van deze partij ziet er overigens sowieso technisch verzorgd, overzichtelijk en eigentijds uit. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s