Website PvdA: geslaagd, want mooi ‘gelaagd’


In mijn rubriekje over de campagnes – en dan vooral over de websites van de deelnemende politieke partijen, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart – neem ik vandaag de PvdA onder de loep. Daar is de laatste jaren veel veranderd en gáát ook nog veel veranderen. De Dordtse PvdA, momenteel een bescheiden, maar nog altijd zeer actieve ‘tweepitter’ op dit eiland, was eens (ik heb het nu over de jaren zeventig) met maar liefst 19 zetels de absolute alleenheerser in het ooit zo ‘rozenrooie’ Dordt. Ik zal u het verhaal van de teloorgang, die min of meer synchroon liep met de opkomst van Beter Voor Dordt, verder besparen. Ik heb trouwens het vermoeden dat een kleine groei, mede dankzij de dynamische uitstraling van de nieuwe lijsttrekker Wouter van der Spoel, zeker niet uit te sluiten is. Feit is dat PvdA-icoon Cor van Verk (straks pensionado te Frankrijk) niet herkiesbaar is en ik vind dat voor de raad best een aderlating. Van Verk was immers niet alleen een ijzersterk debater, maar hij heeft ook een schat aan kennis in huis, waar het gaat om de (bestuurlijke) ontwikkeling van deze stad in de afgelopen decennia. Of de huidige fractieleider Inge Stevens (óók een politieke ‘die hard’) straks weer een stoeltje in de raad mag innemen is afhankelijk van de uitslag. Zij staat nu op plek 4 en is dus afhankelijk van voorkeursstemmen.
Over de website van de PvdA, beproefd, want gekoppeld aan de landelijke site, kan ik verder kort zijn: die vond ik vier jaar geleden al zeer functioneel en is dat nog steeds; er staan goeie, soms persoonlijke, verhalen op over wat er, in de ogen van de kandidaten, op dit eiland beter kán en beter móet en het verkiezingsprogramma is ‘gelaagd’ samengevat in ’9 redenen waarom u op de PvdA moet stemmen.’ Bij al die ‘redenen’ kunt u desgewenst verder ‘de diepte’ in… da’s gewoon knap bedacht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s