GroenLinks is er hélemaal klaar voor…


Nog even ga ik door met mijn vergelijkend warenonderzoekje naar de wijze waarop de politieke partijen, die hier volgende maand deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zich presenteren. Groen Links bijvoorbeeld heb ik nog niet onder de loep genomen. Dat doe ik bij deze, al vermeld ik allereerst graag dat ik het sterk vind dat deze partij (in de raad momenteel vertegenwoordigd met vier zetels) het om de zoveel jaar weer voor elkaar krijgt om goede en bevlogen mensen naar voren te schuiven: na Mary Ruisch en Kitty Kruger is het nu de beurt aan Chris Bensschop om als ‘het uithangbord’ van de Groenen te gaan fungeren en dat is, in mijn ogen althans, een uitstekende keuze op basis van inhoud en uitstraling. Tóch voorzie ik dat GroenLinks in maart op een klein verliesje afstevent… niet omdat de Dordtse tak van deze partij het in mijn ogen niet goed doet (in tegendeel zelfs: de ‘groenlinksers’ in deze stad zijn actief, betrokken en altijd goed geïnformeerd) maar het zou zomaar eens kunnen dat nieuwkomer Partij voor de Dieren de Groenen straks een zeteltje gaat ‘afsnoepen.’
Aan de presentatie heeft het dan zeker niet gelegen: de partij is actief op ‘de socials’ en de website is helder, toegankelijk en gevarieerd. Wil je weten op wie (en op wát) je stemt als je straks als inwoner van deze stad GroenLInks stemt, dan weet ook écht waar je aan toe bent. De stand- en speerpunten zijn snel te vinden, de website staat vol actuele nieuwtjes en de kandidaten (een leuke mix van jonge en oudere mensen) presenteren zich sober maar doeltreffend met leesbare teksten (soort ‘zelf-interviews’) en fraaie foto’s. Klein puntje van kritiek: ik had graag wat meer bewegende beelden willen zien en die ene link naar YouTube (een filmpje van Chris Benschop) werkt niet. Ondanks wat schoonheidsfoutjes (er is ook nog ergens een pagina ‘under construction’) komt GroenLInks in Dordt uitstekend voor de dag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s