BVD gaat straks vast even de wachtkamer in


Nee, spannend zullen ze niet worden op dit eiland… de gemeenteraadsverkiezingen. Goed, voor een aantal debuterende partijen en kandidaat-raadsleden worden ze dat, onder het motto ‘kom ik er in of niet?’ natuurlijk wél, maar feit is dat het motorblok van het straks te vormen college eigenlijk al een tijdje geolied en wel in de garage staat te pruttelen. Dat motorblok bestaat uit die drie partijen die de afgelopen jaren al uitstekend met elkaar samen werkten in raad en college, namelijk de VVD, het CDA en de ChristenUnie/SGP. Maar, zo hoor ik u denken, er was toch ook nog een vierde partner… een hele grote en belangrijke zelfs, namelijk Beter voor Dordt? Met jaren achtereen twee wethouders in het college was die club hier bijna nét zo almachtig als eens de PvdA was. Tót aan het moment dat ‘founding father’ Piet Sleeking pensionado werd zonder eerst een fundament voor de toekomst neer te leggen. Gevolg: machtsvacuüm, ruzie in de tent, weglopende raadsleden en een eenzame, nog overgebleven BVD-wethouder zonder enige rugdekking in een inmiddels duimen draaiend ‘lopende-zaken-college.’ En ook al sprak niemand het nou écht hardop uit, de lijsttrekkers van VVD, CDA en SGP lieten tijdens de afgelopen campagne wel degelijk doorschemeren dat ze met die nu zo ‘onbetrouwbare’ BVD liever niet meer onder de lakens kruipen. De prognoses wijzen er op dat de Dordte VVD deze verkiezingen gaat winnen (van 5 naar 7 wellicht?) en als ik er vervolgens van uit ga dat het CDA en de CU/SGP beiden stabiel op 4 blijven staan dan kom ik al uit op 15 zetels. Dan zijn er dus nog maar 5 nodig om in de 39-kopprige Dordtse raad een meerderheidscollege te vormen. Wélke partijen straks willen of ‘mogen’ gaan aansluiten durf ik dan weer niet te voorspellen. Eigenlijk is dát ook het enige nog écht spannende aan deze verkiezing. BVD gaat, ongeacht de uitslag, voorlopig in ieder geval even de wachtkamer in.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s