Sporten terwijl het licht met u mee ‘reist’…


Volgens mij kán en kon u op dit eiland éérder al uw stem uitbrengen (maar liefst acht stembureau’s zijn reeds geopend) maar komende woensdag is het toch echt de dag van de ‘Grote Gang naar de Stembus.’ In de afgelopen weken heb ik, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, op woensdag 16 maart dus, veel van mijn columns gewijd aan de (vaak niet eens zo enorm van elkaar verschillende) partijprogramma’s en aan de kwaliteit van de presentaties. Zo nu en dan ook viste ik hier en daar wat creatieve krentjes uit de verkiezingspap, waaronder het idee Van Gewoon Dordt bijvoorbeeld om bij woningbouwplannen de projectontwikkelaars wat vaker ‘uit het systeem’ te trekken door meer ruimte te bieden aan collectieve bouw-initiatieven van particulieren. Ook het VVD-plan om een droneluchthaven bij het Leerpark te realiseren (in eerste instantie als onderwijsproject) vond ik een aardige vondst. En nu weet ik wel… dit zijn niet de belangrijkste onderwerpen uit de partijprogramma’s en ook zeker niet dé oplossingen waar je vandaag nog de wereld mee redt, maar ik vond het gewoon leuk om ook deze ‘vondsten’ te benadrukken.
Zo’n vondst kwam ik bijvoorbeeld tegen in het programma van het debuterende Op Ons Eiland en ook die wil ik u niet onthouden. De partij wil namelijk zogeheten ‘dynamische lichtpaden’ creëren op dijken waar individuele sporters (fietsers en hardlopers) in de avonduren regelmatig gebruik van maken. Het werkt als volgt: fietst, wandelt of rent u, bijvoorbeeld op de Wantijdijk, ná zonsondergang dan ‘reist’ het licht van de daar aanwezige lantaarnpalen (die dus niet voortdurend aan hoeven staan) als het ware met u mee. Zo kunt u als sporter ook in de avonduren gebruik maken van deze veel gebruikte ‘sportroutes’ en wordt er tevens bezuinigd op stroomgebruik. Ook moeten er, zo lees ik in het OOE-partijprogramma, op deze trajecten meerdere zogeheten watertappunten gerealiseerd worden.
Een sympathiek en relatief simpel te realiseren idee, wat mij betreft.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s