In Dordt gaan dingen vaak nét even anders


Struinen door Dordt levert je, zeker als de zon schijnt, altijd al snel een glimlach op. Je hoef er soms niet eens de deur voor uit, want alleen al een kwartiertje browsen op internet levert al kostelijk materiaal voor een columnist op. Zo blijkt het zojuist onthulde straatnaambord voor de in 2010 overleden oud-burgemeester Jan van Zuuren wel érg slordig te zijn vervaardigd: de man heet, zo lees ik op het bord, nu kennelijk Jan VAN DER Zuuren en da’s best een tikkie slordig toch?
En tuurlijk… fouten maken we allemaal (ik zeker), maar dit is wel érg sukkelig, want aan het toewijzen en het uiteindelijke vervaardigen van een straatnaambordje gaat toch écht een nauwgezet proces van jaren vooraf. Ik ben dan ook benieuwd naar de reactie van burgemeester Wouter van der Kolff. Misschien heeft zijn voorganger  Arno van der Brok er trouwens ook wel een mening over..
In Dubbeldam ondertussen loopt een flyerende lokale politica in spe ene René van der Gijp tegen het lijf. Eline Nieuwland kán de tweede vrouw ooit worden met een SGP-zeteltje in een gemeenteraad, maar ze is kennelijk wat wereldvreemd. Nu begrijp ik best dat er SGP’ers zijn die, uit principiële overwegingen, niet of nauwelijks televisie kijken, maar van een kandidaat raadslid op dit eiland mag je toch verwachten dat ze Dordts áller-bekendste inwoner toch op z’n minst half herkent. Maar nee hoor… nooit van gehoord. René zelf kon er wel om lachen:  ,,Maar ik ga niet op je stemmen hoor,’’ zegt hij, nadat ze hem een flyer met partijprogramma aanbiedt. ,,Ik wens je verder wél succes lieffie.’’
En dan de mascotte van FC Dordrecht. In het pak van Sjakie Schaap blijkt, zo lees ik in mijn krant, ene Matthijs te zitten, die eerder al ervaring opdeed als mascotte Coentje in de Kuip. ,,Dat was een taakstraf destijds, na het afsteken van vuurwerk,,’’ zo biecht hij goudeerlijk op.
Veel dingen gaan vaak eh… nét een tikkie anders in Dordt?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s