Jezus Leeft heeft nu ook ‘aardse’ standpunten…


De kans dat ze een zeteltje gaan halen in de Dordtse gemeenteraad lijkt me nihil, maar ik wil in mijn vergelijkend warenonderzoekje natuurlijk wél graag eerlijk en compleet zijn. En dus heb ik, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van medio deze maand, ook de website van ‘Jezus Leeft’ doorgespit. Ook die doet immers mee op dit eiland en dus ben ik benieuwd naar de wijze waarop deze evangelische beweging uit Giessenburg zich, met betrekking tot onze stad, aan de kiezers presenteert. Dat viel mij eerlijk gezegd niet tegen; in tegenstelling tot Forum voor Democratie bijvoorbeeld (met totaal géén zichtbare plannen voor Dordrecht) heeft Jezus Leeft wel degelijk een doordacht programma voor Dordt opgesteld. Die vind ik vrij eenvoudig op de website van de partij door, onder het de ‘header’ gemeenteraadsverkiezingen, op Dordrecht te klikken; er verschijnt dan een behoorlijk lang tekstdocument en da’s dan vervolgens wél even stevig doorbijten (en een stief kwartiertje scrollen) maar feit is dat de partij wel degelijk een heldere en behoorlijk gedetailleerde visie op ‘haar’ Dordrecht van de toekomst heeft weten samen te stellen. Of had ik misschien ‘Zijn’ Dordrecht moeten schrijven? Ja… mét hoofdletter natuurlijk, want duidelijk is (en dat bedoel ik zeker niet cynisch) dat het uitgangspunt van diverse standpunten ‘de weg is die God voor staat.’ In enkele van de partijstandpunten wordt ‘die weg’ dan ook aangehaald: winkels dicht op zondag bijvoorbeeld (want tijd voor contemplatie) en een groen en duurzaam Dordt, waarin, uit eerbied voor de schepping, geen ruimte is voor vervuilers als Chemours. Los daarvan kom ik in het Jezus Leeft-programma, toch ook een heleboel – hoe zal ik het zeggen? – ‘aardse’ programmapunten tegen, zoals een volledig vuurwerkverbod, méér ruimte voor de fiets (en minder voor de auto), meer blauw op straat, meer sociale woningbouw en eenrichtingsverkeer op de Wijnstraat. Conclusie: Jezus Leeft, voorheen meestal ietwat dreigend strooiend met Bijbelteksten, komt bij deze verkiezingen serieus beslagen ten ijs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s