Website CU-SGP straalt rust uit en is helder van toon


Dit zijn wij en dit vinden wij belangrijk. Duidelijker kan het eigenlijk niet en dat is dan ook precies het begrip – duidelijkheid dus – dat mij is blijven hangen na het bestuderen van de website waarmee de ChristeUnie-SGP zich, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, aan de stemgerechtigden op dit eiland presenteert.
Abusievelijk schreef ik, in een eerdere analyse over de komende verkiezingen, dat deze partijcombinatie (die ik vanaf nu als ‘partij’ zal aanduiden) momenteel op 3 zetels staat. Zo stond dat kennelijk in mijn bovenkamer gebeiteld omdat dit ook vele jaren achtereen het geval was. Dát was trouwens ook de reden dat ik dat (en da’s héél dom van me) nou nét eventjes niet nog even extra gecheckt had. Mijn excuses dus, want inderdaad… in 2018 werd electoraal zomaar ineens stevig ‘geoogst’ en stoomde de Christenunie-SGP dus op naar 4 stoeltjes in de Dordtse raad. De partij was op dit eiland destijds goed voor ruim vierduizend stemmen (maar liefst 9 procent van het electoraat) en ik heb zo het vermoeden dat daar de komende verkiezingen weinig aan gaat veranderen. Da’s trouwens niet zo’n héél gedurfde voorspelling, want deze partij heeft nu eenmaal van oudsher, een trouwe aanhang. Je zou dus kunnen stellen dat ál te krampachtig campagnevoeren voor deze club eigenlijk weinig zin heeft: de gemiddelde CU-SGP-stemmer komt nu eenmaal altijd weloverwogen en op voorhand behoorlijk vastberaden (ja, óók bij slecht weer) naar de stemlokalen en grote winsten of verliezen zijn dan ook meestal niet te verwachten.
De gemeenteraadsverkiezingen worden voor de ChristenUnie-DGP, zo voorzie ik, een gevalletje ‘recht zo die gaat’ en precies dát straalt de website van de partij dan ook uit… rust, stabiliteit en die al eerder genoemde duidelijkheid. Wat ik vooral sterk aan de site vind zijn de makkelijk leesbare (en begrijpelijk) teksten én dat je al met een paar muisklikken bij alle informatie komt die je nodig hebt. Job well done dus.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s