VSP voert een sterke campagne


Een kleine twee weken nog tot aan de gemeenteraadsverkiezingen en bijna ben ik aan het einde van mijn vergelijkend warenonderzoekje naar de wijze waarop de in Dordrecht deelnemende partijen zich aan de kiezer presenteren. Vandaag de Verenigde Seniorenpartij (VSP) die, in mijn ogen althans, serieus kans maakt op ferme verkiezingswinst. In een eerde analyse voorspelde ik dat de VSP, die momenteel met 2 stoeltjes in de raad vertegenwoordigd is, zomaar wel eens zou kunnen uitgroeien naar een zeteltje of 5. Toegegeven, dat is een gewaagde stelling, maar na de teloorgang van Beter Voor Dordt, is de VSP de enige nog overgebleven heuse lokale volkspartij op dit eiland. Nou ja… zó ervaar ik dat in ieder geval en ik heb zo het gevoel dat ik daar niet alleen in sta. Wél heeft de VSP een niet te onderschatten hindernis te overwinnen: het woordje ‘senioren’ in de partijnaam suggereert namelijk dat deze club er louter voor Dordtse ouderen zou zijn en, eerlijk is eerlijk, dat wás ook wel degelijk de ‘raison d’être’ toen deze club in 2013 werd opgericht. In de loop der jaren is de partij een veel bredere koers gaan volgen, hetgeen in de verkiezingscampagne dan ook nadrukkelijk wordt uitgedragen… ja, óók op de website van de partij, die er fris en verzorgd uitziet: het verkiezingsprogramma is snel te vinden, de VSP-gezichten stellen zich in prettig leesbare en begrijpelijke teksten aan de kiezer voor en het aanbod aan filmpjes is gevarieerd. Los van de website is ook de campagneleuze van de VSP een heuse vondst. Die luidt: ‘Het roer moet om’ en of u het daar nou mee eens bent of niet, het klinkt en bekt in ieder geval lekker en is ook makkelijk te onthouden; vanuit strategisch opzicht slim gekozen dus. Ook op de sociale media manifesteren de ‘senioren’ zich behoorlijk actief. Mijn conclusie: de VSP staat op scherp en grijpt het momentum.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s