Nog één keer Joop en Tonie samen zien schitteren…


Ik weet het… ik val een beetje herhaling. In eerdere columns namelijk stak ik al eens de loftrompet over Joop en Tonie Teutenberg. Beiden, zo schreef ik destijds, beschouw ik, ondanks (inmiddels al lang en breed rechtgetrokken) schelmenstreken uit het verleden, voor eens en altijd als origineel Dordts cultureel erfgoed. Alleen al vanwege het feit dat ‘de Teutjes’ door de jaren heen zóveel kleine en grote Dordtse kinderen (mijzelf meegerekend) zoveel prachtige ervaringen hebben meegegeven, ben ik schapetrots op Tonie, die het door keihard werken en héél veel lobbyen en onderhandelen, toch maar mooi voor elkaar gekregen heeft. Tonie gaat namelijk doen waar hij gewoon héél erg goed in is, namelijk ‘circus maken’ en daar verheug ik me enorm op. En of dat circus nou ‘Royal’ heet of niet (van mij mag het ook circus Teut heten) en dat het momenteel geen winter is maar lente, maakt me eigenlijk niet uit… het simpele feit dat ‘Teut junior’, die toch écht uit een dalletje gekropen is, nu de kar trekt en vervolgens ook nog eens topartiesten uit zowel Oekraïne als Rusland samen in één tent weet te brengen (Niet voor niets spreekt Tonie van een ‘statementshow’) ontroert me zelfs. Ik ben er dan ook zeker bij als deze benefietvoorstelling voor Oekraïense oorlogsslachtoffers volgende week op de Laan van Europa van start gaat. Overigens wil ik vanaf deze plek ook een pluim geven aan de gemeente Dordrecht die álle medewerking verleende en op de sponsors (onder wie Van Twist) die zich direct achter dit fantastische initiatief schaarden.
Met die artiesten, zo heb ik me laten verzekeren, zit het wel goed (want hoge kwaliteit) en ook de tent staat al min of meer overeind. Ik heb verder nog maar één wens. Vader (inmiddels pensionado en een tikkie broos) en zoon Teutenberg nog één keer samen in de piste zien schitteren. Ik zeg: steun Tonie’s doel en koop kaarten via www.dordtscircus.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s