Nu serieus werk maken van hotel aan Vrieseplein…


Nóg voor de officiële beëdiging van een nieuw college op dit eiland, ben ik alvast maar begonnen met een los vast rubriekje onder de noemer:‘Deze, al té lang slepende kwesties, verdienen onmiddellijke aanpak.’
Eerder al had ik het over de immense behoefte aan betaalbare woonruimte in de stad, over de stadionkwestie (FC Dordrecht), waarin nu eindelijk eens knopen moeten worden doorgehakt en over verkeers- en parkeerproblematiek in de binnenstad. Vandaag… hotels.
In deze stad is er al sinds jaar en dag sprake van een structureel tekort aan hotelkamers. Hoe groot dat tekort precies is valt nooit precies te meten, aangezien het aanbod van grote invloed kan zijn op de vraag. Wat ik bedoel te zeggen is dat een binnenstad die een aantrekkelijke keuze aan overnachtingsplekken aanbiedt (en daarmee ‘de markt op’ gaat) uiteindelijk méér toeristen lokt, waardoor de vraag naar hotelkamers dus stijgt. Er is dan sprake van, zoals dat in het Engels zo mooi heet, ‘selffulfilling prophecy,’ ofwel een zichzelf vervullende voorspelling. Uit (niet héél recent) onderzoek van Onderzoekscentrum Drechtsteden blijkt dat er in Dordrecht een tekort is van 175 tot 265 hotelkamers. En ondanks het feit dat Van der Valk flink gaat uitbreiden (er komen hier ruim 50 kamers bij), heb ik tóch het vermoeden dat die vraag (Dordt groeit immers nog altijd als toeristentrekpleister) inmiddels alweer is toegenomen.
Feit is in ieder geval dat het de afgelopen drie colleges tot op heden niet gelukt is om een hotel aan het Vrieseplein gerealiseerd te krijgen. Ook hotelplannen in het voormalige Lindershuis gingen niet door. Dat laatste gáát ook niet meer gebeuren (er komen hier nu appartementen) maar het lijkt me niet meer dan logisch dat het nieuwe college nu eindelijk eens serieus werk gaat maken van dat al ruim tien jaar ‘gedroomde’ hotel aan het Vrieseplein. Dat plein (hangplek voor al dan niet dakloze dapies en dronken droppies) ‘schreeuwt’ namelijk al jaren om een eh… anti-verloederingsimpuls.

Advertentie

Eén reactie

  1. Mijn vrouw uit het buitenland noemt Dordrecht ‘Death City’.

    Natuurlijk doet mij dit pijn maar wat nóg pijnlijker is, is het feit dat ze best gelijk heeft.

    Immers, na sluitingstijd zijn de straten van Dordrecht verlaten. Zoals De Dijk het bezong…er is niemand in de stad.

    Een hotel zal toeristen langer in de stad behouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s