Voor omwonenden Kloostertuin is de maat nu écht vol…


Ik moet nu even héél eerlijk zijn want ik had, na die grootscheepse renovatie van de Kloostertuin in 2009, de oprechte hoop dat het een gezellig binnenstadsparkje zou worden. Ik schreef destijds zelfs, dat omwonenden niet te snel moesten klagen vanwege dat beetje geluidsoverlast van spelende schoolkinderen. En ook ’s avonds mocht de Kloostertuin, wat mij betreft, best een gezellig hangplekje zijn voor jongeren. Het voorstel van een paar omwonenden om de Kloostertuin, na zonsondergang met hekken af te sluiten deed ik af als overdreven. Kennelijk heb ik dat allemaal té rooskleurig ingeschat… althans, wat die avonden betreft. Het is namelijk al een tijdje niet meer voor iederéén gezellig, na zonsondergang  in de Kloostertuin. Zo’n beetje elke ‘zomerse’ avond is dit mini-parkje het domein van groepen jongeren die maling hebben aan het welbevinden van de omwonenden. Ze hangen wat rond (prima, dat dóen jongeren nu eenmaal en daar is een parkje ook voor bedoeld), maar er wordt – vooral later op de avond – behoorlijk heftig geblowd, gezopen en ‘gefeest.’ De herrie (naarmate er meer ‘ingenomen’ wordt neemt het geschreeuw en gebral toe en wordt er zelfs met scootertjes rondgescheurd) duurt in de zomermaanden niet zelden tot in de vroege morgen. De omwonenden, veelal met achtertuintje in de Kloostertuin, zijn over het algemeen zeker geen notoire klagers en kunnen als doorgewinterde binnenstadsbewoners bést wel wat hebben, maar ik heb begrepen dat voor velen de maat nu toch écht vol is. Daarbij komt dat het parkje elke ochtend weer bezaaid ligt met tassen en verpakkingen van McDonalds en KFC en met pizzadozen en bierblikjes. De overlast schijnt overigens te zijn toegenomen na de sluiting van de politiepost aan de Groenmarkt.
Nog steeds sta ik niet te juichen bij de gedachte aan een nachtelijke afsluiting van dit stadsparkje, maar de situatie zoals ‘ie nu ontstaan is kun je de Kloostertuinbewoners, die tot op heden echt veel geduld betracht hebben, simpelweg niet blijven aandoen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s