Help mee om stoom in Dordt te houden…


De laatste editie dateert (als gevolg van corona) alweer van 2018, maar over enkele weken gaan we het weer meemaken. In het weekend van 21 en 22 mei staat Dordt als vanouds in het teken van stoom. Op de vrijdagavond daarvoor kunnen we weer getuige zijn van een spectaculaire vlootschouw.
Dordt in Stoom, het grootste ‘stoomfeest’ op het Europese vasteland, hoort bij de stad als Johan bij Cornelis en als koeien bij Cuyp. Het evenement, dat al sinds jaar en dag ruim een kwart miljoen bezoekers trekt, heeft Dordt ook zeker geen windeieren gelegd, want – zonder Big Rivers, Boekenmarkt en Kerstmarkt te kort te doen – mag je rustig stellen dat Dordt in Stoom ons eiland voor eens en altijd op kaart heeft gezet.
Helaas verkeert dit evenement, georganiseerd door louter vrijwilligers, financieel al een tijdje in zwaar weer. Het kost immers een kleine half miljoen om het elke twee jaar weer op poten te zetten, terwijl het geld bij de organisatie nou niet bepaald tegen de plinten klotst. Kort door de bocht: de gemeente draagt ruim een ton bij, de sponsors ‘hoesten’ 150.000 euro op en het traditionele stoomrondje (18 euro voor een drie uur durende trip per stoomboot, stoomtrein en stoombus) én de ‘eigen’ horeca levert de organisatie ongeveer een tonnetje op, maar dát maakt de begroting, wegens gestegen kosten (kolen en olie) nog lang niet sluitend. Om die reden neemt de organisatie alvast een voorschot op de editie 2024. Onder de leus ‘Houdt Stoom in Dordt’ ziet u straks in nagenoeg alle publiciteitsuitingen van Dordt in Stoom een zogeheten QR-code verschijnen. Als u daar de camera van uw smartphone op richt kunt u, met één druk op de knop, een bedragje over maken. ,,Ik doe een beroep op iedereen die dit evenement na aan het hart ligt’ zegt Dordt in Stoom-voorzitter Marco Westland. ,,Elke bijdrage, groot of klein, is méér dan welkom en maakt ons sterker voor de volgende editie.’’
Ik zeg doen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s