Waarom liggen projecten hier vaak zo lang stil?


Nee, ik stoor me er meestal niet aan… aan bouw- en breekgeluiden. Het zullen mijn Rotterdamse roots wel zijn, want ik vind het zelfs mooi als er ‘om me heen’ hard gewerkt wordt aan allerhande projecten in en rond het centrum. Al behoorlijk lang woon ik in hartje Dordt en ik zag hier in de loop der jaren veel veranderen. Om eens wat voorbeelden te noemen: ik zag een woontoren aan het Statenplein verrijzen, alsmede een winkelcentrum (De Drievriendenhof) aan de Sarisgang, ik zag de ouwe Boogjes deels plaats maken voor nieuwe Boogjes en ik zag hoe het Sinterklaashuis aan de Nieuwstraat ‘omgetoverd’ werd tot bioscoop. Ik kan nog wel even doorgaan: kantoren aan de Spuiboulevard veranderden in wooncomplexen en in het Postkantoor – niet die ouwe, maar die betonnen kolos aan de Johan de Wittstraat – kwamen een café-restaurant en een supermarkt. Verder ziet het voormalige arbeidsbureau aan het Kromhout, waar de betonnen muren nu fraai ‘betegeld’ zijn, er veelbelovend uit (niet verkeerd om daar straks te wonen) en de ‘nieuwe’ Kunstkerk liet dan wel lang op zich wachten, uiteindelijk is het wel degelijk een pronkstuk geworden. Toch zijn er ook projecten waarbij ik denk: kan dan niet een beetje sneller? Ik bedoel… hoe lang wachten we nou al niet op die ‘beloofde’ nieuwbouw op de plek van het voormalige ANWB gebouw aan de Spuiboulevard? En waarom gebeurt er zo weinig rondom die nieuwe Prins Clausbrug, die vorig jaar met zoveel bombarie geopend werd? Het is daar al véél te lang een klerenzooitje. En oh ja… op dat bouwterrein rondom de DMI-schoorsteen aan het Kromhout gebeurt momenteel ook alweer een héle tijd niets en het werk aan het voormalige stoomgemaal in Stadspolders (er moet daar een woning én een restaurant komen) schijnt eveneens al geruime tijd stil te staan. Nee, ik stoor me meestal niet aan bouw- en breekgeluiden… ik stoor me momenteel vooral aan het gebrek daaraan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s