Het wordt wél een klerenzooi met die ‘groene monsters’


Ik vind ze op zich niet verkeerd hoor… die groene elektrische deelscootertjes van Go Sharing. Die dingen gaan niet hard, maken geen lawaai, hebben geen uitstoot en zijn uitermate geschikt om relatief kleine afstanden te overbruggen in deze stad met soms ‘verre’ buitenwijken en een verkeersluw hart. Er schijnen ongeveer honderd van die dingen op dit eiland beschikbaar te zijn en het bedrijf meldt dat er gretig van het aanbod gebruik wordt gemaakt.
Tóch heb ik ook wel zo mijn bedenkingen bij deze vorm van deelvervoer en die hebben alles te maken met de wijze waarop sommige gebruikers met hun gehuurde tweewielertjes omgaan. Ten eerste worden die dingen, na gebruik, zo’n beetje overal te pas en te onpas neergezet… in sommige gevallen zelfs min of meer gedumpt. Niet zelden tref ik ze aan op plekken waar ze hinderlijk in de weg staan (en soms liggen). Dát moet natuurlijk snel anders en die verantwoordelijkheid ligt, wat mij betreft, bij de aanbieder van deze service. Overigens heb ik ook sterk het vermoeden dat de deelscooters die in deze stad kennelijk zo intensief gebruikt worden, toch écht niet allemaal worden bestuurd door mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daar heb ik geen hard bewijs voor, maar gezien de onverantwoordelijke wijze waarop ik er soms verkeersdeelnemers op zie rijden,  kán ik niet anders dan constateren dat die scooters toch echt herhaaldelijk gebruikt worden door mensen die je zo’n ding eigenlijk niet zou moeten toevertrouwen.
Hoe dan ook vind ik dat Go Sharing, in overleg met de gemeente, specifieke zones moet gaan aanwijzen (of desnoods ‘creëren’) waar die scooters, na gebruik, kunnen… néé, echt móeten worden neergezet. Dit op straffe van pittige boetes. Hóe het bedrijf dat oplost moet het zelf maar uitzoeken en bekostigen, maar zoals de stad er, als gevolg van ‘balorigheid’ van die scootergebruikers, momenteel soms uit ziet is écht een aanfluiting.

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s