Lees deze column en bespaar uzelf drie hele minuten


Ik zeg, laat u niet inpalmen door die belachelijke online-enquête van de gemeente Papendrecht. Ze zoeken daar een nieuwe burgemeester en u, beste inwoner, mag serieus meedenken. Met woorden van die strekking ‘verkoopt’ Pape City deze absolute idee-fixe aan haar burgers, maar ik kan me niet voorstellen dat er aan de overkant van de Beneden Merwede ook maar één Ertepeller rond loopt die zich serieus genomen voelt door deze beschamende opeenstapeling van uitgesleten clichés. Die zijn kennelijk door de een of andere ambtenaar online bij elkaar geschraapt na het doorbladeren van eerdere vragenformuliertjes uit, ik noem maar wat dwarsstraten Sliedrecht, Zwijndrecht, Hardinxveld, Molenlanden en Dordrecht. Want ja, ook dáár voerden ze in het recente verleden namelijk al van dit soort  bedrieglijke toneelstukjes op. Ik neem u even mee op reis in de gedachtegang van het Papendrechtse gemeentebestuur. Het invullen van het vragenlijstje duurt hooguit drie minuten, zo lees ik. Het lezen van deze column trouwens ook. De openingsvraag luidt: waar moet de nieuwe burgemeester van Papendrecht zich op richten? Op buurten en wijken? Op kwetsbare groepen in de samenleving? Op het verenigingsleven. Op de regio misschien of op kwesties die in de gemeente actueel zijn? Ja, dank je de koekoek… op ál die dingen natuurlijk, anders ben je als burgemeester geen knip voor de neus waard.
We gaan verder. De beste burgemeester van Papendrecht is vooral… tja, wat moet hij of zij nou vooral zijn? Communicatief, eerlijk, integer, bereid tot samenwerken? Of eh… gezaghebbend, betrokken, daadkrachtig en standvastig? Een boegbeeld van de gemeente wellicht? Hè, wat jammer nou dat de eigenschappen lui, slap, drankzuchtig en onverschillig er niet bij staan. Ik heb nu eenmaal een zwak voor dat soort burgemeesters.
Hoe dan ook… column gelezen, wéér drie minuten van uw leven voorbij. Maar eh… niks te danken hoor, want ik heb u ook drie minuten bespaard. Mijn advies luidt namelijk: trap er niet in… in de valkuil die schijndemocratie heet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s