Nu kappen met die firma dierenleed… 


Wat mij eigenlijk nog het meest dwars zit is de wat hypocriete reactie van Dordrecht Marketing. ,,Dit jaar is er geen kerstmarkt en dus is het onderwerp op dit moment ook niet aan de orde”, stelt Gerben Baaij van de gemeentelijke marketeersclub in een reactie op het de wens van de Partij voor de Dieren om bij een eventuele eerstvolgende editie geen levende kerststal meer neer te zetten. Dat is naar mijn smaak een véél te vrijblijvend antwoord, aangezien het bij Baaij toch bekend moet zijn dat het bedrijf Bert’s Animal Verhuur, waarmee Dordrecht Marketing kennelijk al sinds jaar en dag zaken doet, een uitermate slechte reputatie heeft op het gebied van dierenwelzijn. De voorbeelden van dierenmisère die zich bij dit in Appeltern gevestigde bedrijf  afspeelden zal ik u in deze column besparen… een kleine zoektocht in ons eigen AD-archief bezorgt me al genoeg zielenpijn. Ook het programma BOOS (te zien op YouTube) besteedde enkele maanden geleden al eens uitgebreid aandacht aan de wijze waarop men bij Bert’s Animal Verhuur met dieren omgaat. Keer op keer komt dit bedrijf, dat trouwens formeel niet eens een legale status heeft, op negatieve wijze in de publiciteit en ik kan  me dan ook niet voorstellen dat men zich bij Dordrecht Marketing en bij de gemeente Dordrecht nog altijd niet van deze firma dierenleed heeft afgekeerd. En nee, ik stel ook niet voor om – mocht er in deze stad óóit nog een kerstmarkt worden georganiseerd – dan maar een ander bedrijf in te schakelen. De Partij voor de Dieren heeft namelijk gewoon groot gelijk. Dieren zijn er niet om gebruikt te worden voor menselijk vermaak. Het college van burgemeesters en wethouders heeft beloofd snel met een reactie te komen op de oproep (lees noodkreet) van de Partij voor de Dieren. Wat mij betreft is er maar één conclusie acceptabel: onmiddellijk kappen met die levende kerststal en eh… nooit meer zaken doen met beestenboef Bert.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s