Mooie tekst hoor… op een tegeltje


Natuurlijk kijk ik als binnenstadsbewoner uit naar die ‘nieuwe’, meer autoluwe Spuiboulevard (die straks dus geen doorgangsroute meer is) en naar dat nieuwe groene stadwijkje dat daaromheen gesitueerd wordt. En ik weet het… smaken verschillen, maar ook ‘het smoel’ van dat nieuwe stadskantoor (dat Huis van Stad en Regio gaat heten) kan me best wel bekoren.
En tóch hou ik, in aanloop naar die grootscheepse facelift van dit stukje stad, mijn hart vast. Waarom? Omdat de parkeergarage Veemarkt, in het kader van die grootscheepse renovatie, eind volgende maand gesloopt wordt, hetgeen ongetwijfeld gaat leiden tot nóg langere files richting de twee parkeergarages in de binnenstad, namelijk Visstraat en Drievriendenhof. Ik ben geen doemdenker, maar hier voorzie ik helaas louter ellende. Waarom? Omdat veel ‘buitenwijkse’ Dordtenaren die een zaterdagje stad doen kennelijk liever een uurtje extra in de file staan om, tegen betaling van een aanzienlijk bedrag, op drie keer vallen van de markt te kunnen parkeren. Dit in plaats van hun autootje kosteloos te stallen aan de Weeskinderendijk, van waar vandaan ze met een pendelbusje helemaal gratis in hartje stad kunnen komen. En nee dat gaat zich niet, zoals bestuurders en ambtenaren vooral zichzelf altijd zo mooi voorspiegelen, vanzelf reguleren. In het gemeentelijk persbericht stelt verkeerswethouder Rik van der Linden het volgende: ‘Naar het centrum ga je zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer. Of je parkeert aan de randen van de stad en stapt eenvoudig over op het OV of een deelfiets of -scooter. Veel steden hebben daar al positieve ervaringen mee.’’
Een bijna ontroerende tekst van een verder overigens prima wethouder, die als fanatiek fietser vaak het goede voorbeeld geeft. Alleen eh… vooral leuk voor op een tegeltje, want dat zaterdagse verkeerspandemonium wordt de komende twee jaar, zo vrees ik, een pandemonium in het kwadraat… ronkende en smeulende stilstand all over the place.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s