En waar doen we volgend jaar nou de kermis?


Het is weer kermis in de stad en op de een of andere manier doet me dat méér dan tot voorheen. Heeft dat misschien met die pandemie te maken, waardoor we dit evenement (wel degelijk een traditiedingetje in Dordt) een tijdje moesten missen. Of word ik met het vorderen der jaren wat ál te nostalgisch van aard? Ach… eigenlijk is het hele fenomeen kermis, net als ikzelf,  een tikkie ‘vintage’ geworden en ben ik er, misschien juist dáárom, zo trots op dat wij op dit eiland, nog altijd over een ‘eigen’ zomerkermis beschikken. Daarbij komt dat dit, volgens mij nu toch écht de laatste keer is dat dit evenement hier zal plaats vinden. De grootscheepse renovatie van de Spuiboulevard (en omstreken) gaat nu bijna een aanvang nemen en dus is er volgend jaar, in ieder geval op deze locatie, geen plek meer voor een kermis. Maar ook los van het feit dat dit gebied straks op de schop gaat, wordt er in het Stadskantoor (dat zelf ook tegen de vlakte gaat) al jaren gepuzzeld en gesteggeld over een ‘nieuwe’ vaste bestemming van de kermis. Ik droeg daar in eerdere columns al diverse suggesties over aan, maar alle ‘gedroomde’ plekken blijken om verschillende redenen niet geschikt te zijn: op het Statenplein staat immers de weekmarkt, het Scheffersplein is een terrassenplein en het Otto Dicke Plein, het Beverwijcksplein en het Energieplein zijn simpelweg te klein. Misschien uitwijken naar het Wezigtpark? Ik zie dat eerlijk gezegd wel voor me: ruimte zat daar, zeer toegankelijk ook en het culinaire evenement Lepeltje Lepeltje was er een groot succes. Ik vrees echter dat dit op veel bezwaren van omwonenden zal stuiten en ook durf ik niet te zeggen of de ondergrond in dat park dáár nou zo geschikt voor is.  Een jaar is zo voorbij en ik denk daarom dat het kersverse gemeentebestuur nú al kleur moet bekennen over de toekomstige bestemming van de Dordtse Zomerkermis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s