M’n verstand zegt nee, mijn gevoel ‘schreeuwt’ ja…


De parkeergarage aan het Energieplein moet, als het aan het huidige college ligt, acht jaar na plaatsing, alweer worden ontmanteld om te worden verplaatst naar een nader te bepalen locatie. Is dat een goed idee? Mijn boerenverstand zegt nee (want kapitaalvernietiging), maar mijn gevoel ‘schreeuwt’ ja, aangezien dat malle gevaarte daar in eerste instantie natuurlijk never nooit had moeten komen. In 2014, toen dat gedrocht daar werd neergezet schreef ik niet voor niets het volgende: ‘Nu zijn parkeergarages over het algemeen meestal tóch al geen lust voor het oog, maar deze is wel héél lelijk en ook nog eens ernstig skyline-ontsierend. Ik denk persoonlijk dat ‘ie op de Tweede Maasvlakte of in Aleppo voor mijn part, een stuk beter tot zijn recht zou komen.’
Dát deze garage nu alweer gedemonteerd moet worden om, ter voorkoming van hittestress, plaats te maken voor groen, valt op zich trouwens wel te billijken, maar kom nou niet ineens doodleuk met de ***smoes op de proppen dat dit destijds eigenlijk tóch al een optie was. Dát beweert een gemeentewoordvoerder nu, namens ‘zijn’ wethouder, immers gortdroog, maar geloof me, dat is een ongeloofwaardig gelegenheidsargument om de boodschap (die van kapitaalvernietiging dus) voor de bühne een beetje te verzachten. Toen die garage daar destijds werd neergezet is die optie door geen enkele bestuurder aan de goegemeente gecommuniceerd. Mocht dat, onder het motto ‘Kom Kees, het is maar tijdelijk,’ wél het geval geweest zijn dan had ik destijds stukken minder heftig op die letterlijk ‘misplaatste’ parkeergarage gereageerd.
Los van dat alles zie ik dat ding daar uiteindelijk natuurlijk met grote graagte verdwijnen en ook het voornemen om dat hele Energieplein een vergroeningsbeurt te geven lijkt me op zich geen verkeerde gedachte. Dat mag, wat mij betreft, ook best wat kosten, maar geef dan wél eerlijk toe dat die garage daar destijds té overhaast is neergezet met als gevolg dat aan dit hernieuwde inzicht nu een iets te vet prijskaartje hangt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s