Winkelen op zondag? Da’s overal anders…


Wanneer de winkels in Papendrecht open zijn? Nou, simpel, altijd op de tweede en vierde zondag van de maand, maar dan alleen als er geen ‘r’ in de maand is en behoudens op Koninklijke verjaardagen, met uitzondering van die van leden van het Koninklijk Huis in het bezit van een jachtvergunning en evenmin op zondagen direct voorafgaand aan voetbalwedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal en concerten van de Rolling Stones. En dat alles louter als het covid-reproductiegetal zich onder de 1.29 bevindt, het pontje wél vaart, de brug storingsvrij is, de maan zich in wassende status bevindt en Anouk niet zwanger is.
En hoe zit dat met de rest van de regio? Da’s ook niet ál te ingewikkeld hoor: in Sliedrecht bijvoorbeeld kunt u op zondagen alleen terecht in winkels boven de 29ste  breedtegraad in het bezit van een door de lieve heer persoonlijk overlegde ventvergunning, in Alblasserdam mag u, mits vrij van kinkhoest en polio, elke derde zondag van de maand tussen 12.46 en 13.20 uur vrij binnen lopen bij bouwmarkten en bordelen met een diervriendelijk of plantaardige signatuur, in Hendrik-Ido-Ambacht kunt u op zondagen dat er geen noordwestelijke wind waait, louter op afspraak en in het bezit van een verklaring van goed gedrag terecht bij alle winkels in panden met oneven huisnummers, in Zwijndrecht zijn de winkelcentra op zondag alleen toegankelijk voor goedgemutste inwoners die niet brildragend, hardhorend of prikkelgevoelig zijn, in Molenlanden mag u, na overlegging van minstens drie boostervaccinaties en een mondkapje in de kleuren van de Oekraïense vlag, nagenoeg óveral winkelen als u daar überhaupt een winkel kunt vinden en mits u dat verder niet ál te uitbundig aan de grote klok hangt.
In Hardinxveld-Giessendam tot slot, zijn ze pas écht duidelijk: ter voorkoming van de mogelijkheid dat inwoners hier in de verleiding komen om een potje online te gaan winkelen zijn in deze gemeente op de Dag des Heren zélfs alle laptops gesloten.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s