U kent ze vast… die puzzels van Jan van Haasteren


Er is dus, sinds begin deze week, één parkeergarage minder in, of beter gezegd, ‘aan’ de binnenstad. Garage Veemarkt – u weet wel, dat ding aan de Van Godewijckstraat – wordt gesloopt, om plaats te  maken voor het nieuwe Huis van Stad en Regio, alwaar straks het gemeentelijk ‘apparaat’, de bibliotheek, de sociale dienst en Dordrecht Marketing gehuisvest worden. Da’s op zich prima, althans zo zie ik dat, want er komt een mooi en toegankelijk nieuw gebouw (met een wat Scandinavische uitstraling) en daaromheen verrijst straks een prachtig nieuw en leuk groen stadswijkje. Overigens komt er uiteindelijk een nieuwe parkeergarage voor terug, maar da’s pas ná 2025.
De vraag is alleen: kan Dordt het zich de komende jaren, vooral in de weekenden, permitteren dat het parkeeraanbod voor zaterdagse en zondagse binnenstadsgangers nu één garage minder telt? Ik bedoel: wordt het vanaf komende weekend een nóg grotere chaos op de Vest? De situatie is hier op zaterdagen nú al uitermate bedroevend en legt, in mijn ogen, al jaren achtereen, een pijnlijk bestuurlijk falen bloot op verkeersgebied. Ik schreef daar al vaker over en niet voor niets, want de Vest (alsmede de aanloop daar naartoe) ziet er op drukke zaterdagen nog altijd té vaak uit als zo’n verkeerspandemie-puzzel van Jan van Haasteren.
Of komen al de ‘buitenwijkers’ (nee, niet denigrerend bedoeld) op een mooie dag tot het zo gewenste inzicht dat je, in plaats van op een bloedhete middag in een binnenstedelijke file te gaan staan, misschien beter een keertje koers kunt zetten richting de Weeskinderendijk, van waaruit je met een gratis pendelbusje keurig in de binnenstad wordt afgezet? Of misschien een keer die auto nu eens gewoon in Stadspolders of Sterrenburg laten staan en met de fiets, de scooter of de bus naar het centrum komen? Het wordt prachtweer, dus we zullen wel zien wie op zaterdag z’n verstand gebruikt en wie er die dag balend in blik zit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s