Afweging? Er ís maar één Dordts Wintercircus…


Beste ambtenaren en gemeentebestuurders, even een vraagje. Zijn jullie nou de spelregels aan het veranderen terwijl de wedstrijd al bezig is? Ik wil hier écht niet de populist uithangen hoor… dat heb ik in al die jaren in mijn columns nou juist altijd willen vermijden. Maar nu ben ik toch écht een beetje van mijn stuk. Waarover? Over die slome en in mijn ogen ook ‘vernietigende’ houding die momenteel van gemeentewege wordt ingenomen met betrekking tot het Dordtse Wintercircus.
Wat gaat er hier in hemelsnaam mis en waarom moet organisator Tonie Teutenberg zo ontzettend lang wachten op die benodigde vergunning om zijn wintercircus op dit eiland gerealiseerd te krijgen? Ik bedoel, dat circus zóu er immers al komen… dat was al toegezegd toch? Tonie, die alle ‘kreukels’ uit een grijs verleden al lang en breed heeft glad gestreken, had z’n zaakjes op organisatorisch en artistiek gebied prima voor elkaar en accepteerde knarsetandend, maar zonder morren, dat hij zijn circus destijds, in verband met corona, een jaartje moest opschuiven. Intussen deed hij niet ingewikkeld, maar spande hij zich in om, ten bate van Oekraïne een handje vol prachtige voorstellingen neer te zetten. Nu wacht hij al maanden op de vergunning voor zijn, door héél veel Dordtenaren, zo gewenste Wintercircus, maar krijgt hij van de gemeente te horen dat er eerst ‘een kwalitatieve afweging’ moet worden gemaakt in verband met andere aanvragers. Hoezo andere aanvragers? Er is maar één Dordts Wintercircus en dat is het ‘kind’ van Tonie. Trouwens, dit circus was hem, vóór die corona-uitbraak toch al lang en breed gegund? En nu moet hij dus, zo begrijp ik, tot september wachten op de benodigde papieren. Dat staat gelijk aan ‘afschieten’ van het hele project, want hoe kun dan nog voor de benodigde reclame zorgen, artiesten strikken, reserveringsmogelijkheden uitrollen, sponsoravonden organiseren en noem maar op?
Nee, beste gemeente… dit doe je een mens niet aan. Dit doe je Dordt niet aan.

PS. Inmiddels is de ‘gunning’ aan Circus Royal een feit. Nu is het nog wachten op de VERgunning.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s