In Crabbehoeve klopt het hart van de buurt…


Eerlijk is eerlijk, het zóu oorspronkelijk inderdaad allemaal maar tijdelijk zijn… die ‘ontmoetingsplek’ Crabbehoeve, gevestigd in een voormalig schoolgebouwtje aan de Van Karnebeekstraat. Op een dag, zo werd al bij de oprichting in 2014 duidelijk door het toenmalige gemeentebestuur aangegeven, zal die voormalige kleuterschool toch écht een keer gesloopt moeten worden om plaats te maken voor woningen. En zóver is het nu dus ook daadwerkelijk gekomen: de huurovereenkomst met Crabbehoeve loopt binnen nu en twee jaar af en de ‘kostbare’ grond die deze instelling daar momenteel als het ware ‘bezet’ houdt is, zéker vandaag de dag, een bij uitstek ideale plek voor woningbouw. Tot zover de feiten.
Alleen lopen ‘de dingen’ soms nu eenmaal anders dan verwacht; eerdere woningbouwplannen op deze plek moesten, vanwege de bouwcrisis, keer op keer worden uitgesteld en in de tussentijd ontwikkelde dit (onofficiële) buurthuis zich stapsgewijs tot een nagenoeg onmisbaar ‘instituut’ in dit stukje Crabbehof.
Wat ooit begon als een zogeheten ‘sociale moes- en beleeftuin’ groeide uit tot veel méér dan dat: in Crabbehoeve vinden vandaag de dag uiteenlopende activiteiten plaats die niet alleen de buurt, maar de hele wijk, een niet te onderschatten positieve impuls geven. Zo is er een taalcafé, wordt er gezamenlijk gegeten, kunnen mensen er danslessen volgen, zijn er speciale middagen voor ouderen en mensen met een beperking, vinden er discussieavonden plaats over buurtgerelateerde onderwerpen en óók  wordt hier door diverse buurtbewoners (óók niet onbelangrijk) regelmatig een biljartje gelegd. Kortom… eigenlijk kán de buurt niet eens meer zonder Crabbehoeve en dan moet je als gemeentebestuur een, door de ontstane nieuwe werkelijkheid, een nu als het ware achterhaald standpunt durven herzien.
De Verenigde Seniorenpartij (VSP) heeft dit goed gezien en legt deze vraag neer bij burgemeester en wethouders. Eigenlijk luidt die vraag (zo interpreteer ik dat althans): wat is uiteindelijk waardevoller… een bescheiden stukje grond voor woningbouw of een gepassioneerd kloppend buurthart?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s