Veel ‘kwesties’ modderen hier té lang voort…


Best raar eigenlijk dat in de zomermaanden zo’n beetje heel politiek Nederland (en dus ook de voltallige Dordtse gemeenteraad) ‘met reces’ is. Ik bedoel: moet dat nou écht allemaal tegelijk? Maar ook los daarvan vraag ik me af of er op dit eiland nog wel bestuurders rondlopen met én visie én een pro-actieve instelling? Die combinatie lijkt een zeldzaamheid geworden. Het valt mij namelijk op dat gecompliceerde kwesties hier steeds vaker op hun beloop gelaten worden. Voorbeelden? Het Teerlinkpandje rot nog altijd weg, bij het V&D-pand en het voormalige ANWB-gebouw heb ik tot op heden nog geen bouwvakker met een troffel mogen ontwaren, aan het Korte Kromhout is het eveneens al té lang verdacht stil en QBuzz en Blue Amigo modderen (lees falen) maar voort. En neem nou die beschamende files die er afgelopen zondag stonden vanaf zo’n beetje het begin van de stad tot aan de parkeergarage Drievriendenhof. Velen hadden al voorspeld dat er de binnenstad nóg vaker een verkeersinfarct zou ontstaan, toen de gemeente besloot om parkeergarage Veemarkt te slopen. Je kon immers al bij voorbaat uittekenen dat, bij het eerstvolgende evenement (de Pasar Malam dus), de halve natie zou aansluiten in de rij die zich dan vormt bij de parkeergarage (Drievriendenhof) die het dichts bij dat evenement ligt. Gevolg: een binnenstadsfile, nóg groter dan dat al jaren zo beschamende ‘reguliere’ zaterdagse pandemonium. En nu weet ik wel dat er wel degelijk alternatieven worden aangeboden (pendelbusjes) en dat veel mensen er uiteindelijk zélf voor kiezen om op een snikhete zondag met de auto naar de stad te gaan, maar ik blijf het toch pijnlijk vinden dat ik vanuit politiek Dordrecht tot op heden nog geen enkel concreet voorstel heb zien komen om dit probleem én die andere, al véél te lang slepende zaken, nou eens voor eens en altijd te ‘tackelen.’
Zo… dát is er uit. Nu een gebakken banaantje; dat helpt altijd tegen een chagrijnige bui.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s