Gemeente had qua communicatie groter moeten uitpakken…


Op zich niks mis mee, met dat voorstel van de Partij voor de Dieren om bij elke te sneuvelen boom in Dordt een lintje of een bordje op te hangen om duidelijk te maken waaróm en wannéér ‘ie voor de bijl gaat. Niet iedereen leest immers het plaatselijke nieuws, maar mensen hebben natuurlijk wél het recht om te weten wat er zo allemaal in hun stadje staat te gebeuren.
Aanleiding tot dit idee is het Weizigtpark, alwaar de gemeente een stuk of 120 bomen wil weghalen. Waarom? Om het park – en ik citeer, dus don’t shoot the messenger – ‘sociaal veiliger’ te maken, om hier de ‘zichtlijnen te verbeteren’ en om, aan de achterkant van het station, een fietsenstalling te kunnen plaatsen. Dat plan is, lang geleden alweer, besproken in en goedgekeurd door de (toenmalige) gemeenteraad, dus de kapvergunningen zijn al lang en breed afgegeven en de wettelijk verplichte bezwaarperiode is inmiddels verstreken. Alleen, dát het park drastisch ‘op de schop’ gaat, drong bij velen pas door toen daar een gemeentelijk ‘aankondigingsbord’ werd geplaatst.
Beetje ‘late in the game’ vind ik, al hádden we dit eerder allemaal al kúnnen lezen op de gemeentepagina’s van het plaatselijke weekblad Dordt Centraal. Maar laten we nou eerlijk zijn: wie pluist in hemelsnaam al die berichten uit? Ja ik, zei de gek, maar dat hoort nu eenmaal bij mijn professie als stadskronieker. Nu kan ik natuurlijk, sorry voor de woordspeling, een boom op gaan zetten over het feit dat ik vind dat inwoners van deze stad best wel wat moeite mogen doen om zichzelf te informeren en met die stelling win ik vast geen populariteitsprijs, maar ik méén het wel. Anderzijds vind ik dat de gemeente hier, qua publiciteit, ja óók al in het voorproces, méér uit de kast had moeten halen. Aan de voorlichters in het Stadskantoor zal het zéker niet liggen hoor… die willen best, maar moeten daar natuurlijk wél opdracht toe krijgen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s