‘Five more years’ voor RTV Dordt lijkt me logisch…


Het moet raar lopen als RTV Dordrecht voor de komende vijf jaar geen nieuwe uitzendlicentie krijgt. Natuurlijk… er zullen, tijdens de behandeling van dit collegeadvies in de gemeenteraad , ongetwijfeld wel wat vragen gesteld,  kanttekeningen geplaatst en kritische noten gekraakt worden, maar het lijkt mij dat voortzetting van de licentie niet op onoverkomelijke bezwaren zal stuiten. Ook persoonlijk zou ik ‘five more years’ voor RTV Dordrecht een prima zaak vinden. Waarom? Omdat ik daar al jaren achtereen redactionele groei en organisatorische stabiliteit waarneem. Ik vind het sowieso knap dat ze bij de lokale omroep, met weinig geld en een piepjonge (soms nog schoolgaande) redactie, af en toe wondertjes verrichten. En geloof me, met vijftien jaar omroepervaring in Hilversum, wéét ik waar ik over praat.
Ben ik dan geheel en al kritiekloos jegens RTV Dordrecht? Nee, nooit geweest ook en ik vind dat ik dat ook mág en zelfs móet zijn. Dit alleen al omdat ‘onze’ lokale omroep goeddeels gefinancierd wordt vanuit publiek geld (landelijk en ook een beetje lokaal) en dan is een kritische blik van een columnist, die tevens ‘consument’ (lees: kijker en luisteraar) is, alleszins plausibel. Daar moeten ze bij RTV Dordrecht trouwens maar tegen kunnen; kritiek betekent immers ook dat je serieus genomen wordt. Nu weet ik niet of er dit keer (dat gebeurde in vroeger jaren nog wel eens) ook andere ‘licentiekapers’ op de kust zijn. Goed, het is mij bekend dat Via Cultura, een uit vrijwilligers bestaande mediaorganisatie, die alweer jaren aan de weg timmert met allerhande online-producties, een bescheiden gooi naar ‘de prijzen’ doet, maar ik heb begrepen dat het deze club op zich niet om ‘de’ licentie te doen is, maar vooral om uitzendtijd op het omroepkanaal, alsmede een gemeentelijke bijdrage om de kosten te dekken. Dáár zou het in de raad, wat mij betreft, best wel over mogen gaan, aangezien Via Cultura in het Dordtse ‘medialandschap’ wel degelijk van toegevoegde waarde is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s