‘Maar nu ga je toch gewoon over lijken Ruud?’


Via de spionageschool van Sigrid Kaag ontving ik gisteren de nu volgende geluidsopname van de meest recente fractievergadering van Onafhankelijk Papendrecht.
Ruud Lammers: ‘Weet je wat? Ik roep gewoon iets stompzinnigs over corona. Even denken hoor. Ja, ik heb er een: vaccineren helpt niet en je gaat er nog dood van ook. Ja, dat lijkt me wel een mooie.’ Fractiemedewerker: ‘Zou je dat nou wel doen Ruud? Ik bedoel, die vaccins wérken gewoon aantoonbaar en hebben in de afgelopen jaren al overduidelijk hun nut bewezen. Daar zijn alle wetenschappers in de wereld het simpelweg over eens. Waarom zou je trouwens als lokale politicus met anderhalf jaar moedermavo zo’n onomstootbaar gegeven in twijfel trekken? Het kan aan mij liggen hoor, maar sinds je bij die enge Engel op dansles zit ga je steeds meer onzin uitkramen. En trouwens, dat malle Arnold Karskens-petje staat je voor geen meter.’’
Lammers: ‘Daar gáát het toch helemaal niet om? Het is mij om het Thierry-effect te doen. Ik bedoel… ik zie heus wel dat al die populistische mafklappers in dit land inmiddels volledig de weg kwijt zijn, maar ondertussen scoren ze wel op alle fronten.’
Fractiemedewerker: ‘Maar je kunt toch wel een beetje rekening houden met de emoties van de inwoners van Papendrecht. Ik bedoel… er zijn in ons dorp inmiddels tientallen mensen aan die ziekte overleden. In feite ga je nu toch gewoon keihard over lijken Ruud?’
Lammers: ‘Nou niet overdrijven hoor… het is toch gewoon lekker om de raad zo af en toe eens in de vlekken te jagen en met een beetje mazzel staan we vanaf morgen dan óók nog eens in álle kranten. En weet je? Die leegschedelige zolderkamertjeshelden op de sociale media steken me dan vast wel weer een veer in mijn eh… hoe zeg je zoiets netjes?’
Medewerker: ‘Gevoelsleemte?’
Lammers: ‘Die snap ik niet.’
Medewerker: ‘Daar was ik al bang voor.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s