Dat ‘lichtfeest’ voelt nu wél wat wrang aan


Nee, ik wil geen ‘partypooper’ zijn. Ik bedoel, het jongetje in mij (die zit er nog steeds) zegt namelijk: hartstikke leuk… dat beoogde lichtspektakel ‘Spotlights On’ dat, vanaf 14 tot en met 20 november te zien zal zijn óp, of beter gezegd, vanáf de vier grote bruggen in deze regio én bij Hardinxveld én het Drierivierenpunt. Vanaf die locaties zwaaien straks imposante lichtbundels, die tot in de wijde omtrek een week lang het nacht- en avondbeeld ‘opluisteren.’ Het is een initiatief van de Smart Delta Drechtsteden (eigenlijk de semi-commerciële ‘opvolger’ van de voormalige Drechtraad). Doel van het project is de aandacht vestigen op de wijze waarop de samenwerkende Drechtsteden én diverse bedrijven en instellingen in deze regio hun krachten op velerlei gebieden bundelen. Het gaat zelfs nog wel een stukkie verder dan dat, want eh… het lichtspektakel symboliseert ook de Sint Elisabethsvloed (vorig jaar 600 jaar geleden) en benadrukt ‘waterbewustzijn’ en de band die, wij Drechtstedelingen, met onze waterrijke leefomgeving hebben. Het wordt ongetwijfeld een prachtig kijkspel en ik heb verder ook best een positief gevoel bij die Smart Delta Drechtsteden, maar op de een of andere manier heb ik tevens gemengde gevoelens bij dit pr-offensief. Want al weet ik heus wel dat het hier om uitermate zuinige LED-verlichting gaat en dat het vooral de bedrijven zijn die hier de rekening betalen, het is de timing die me een beetje dwars zit. We bevinden ons immers midden in een energiecrisis, we proberen de knop van de thermostaat zoveel mogelijk te negeren, energieminister Rob Jetten pleit voor het uit laten van buitenverlichting en we zien onze eigen ‘wethouder van armoede’ Peter Heijkoop op de nationale treurbuis, namens de VNG, pleiten voor allerhande tegemoetkomingen ten behoeve van mensen die, als gevolg van de energiecrisis, in een armoedeval terecht dreigen te komen. Nee écht… ik wil dat lichtfeestje  niet bederven hoor, maar het voelt nu wél een beetje wrang aan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s