Bij RTV Dordt is radio kennelijk slechts bijzaak…


Ruim een maand geleden schreef ik er ook al over… over het feit dat RTV Dordrecht momenteel geen live radio kan verzorgen. Nou ja, een computer draait plaatjes en dát krijgt u dus te horen als u afstemt op de frequentie van RTV Dordrecht. Het slachtoffer daarvan is Studio De Witt, het informatieve en verstrooiende radioprogramma van Ben Corino, dat al jaren achtereen een vaste plek (én een vast publiek) veroverd heeft op zaterdagen tussen 10.00 en 13.00 uur. Oorzaak van dit euvel is ‘een onderdeel’ dat vervangen moet worden, maar niet of nauwelijks te vinden is omdat de radio-afdeling van RTV Dordrecht met verouderde apparatuur werkt. De radiostudio aldaar had eigenlijk al lang gemoderniseerd moeten zijn, maar dat schijnt, wegens chronisch geldgebrek niet te kunnen. Hoe een en ander precies zit is onduidelijk, want RTV Dordrecht communiceert niet bepaald fanatiek over het feit dat het enige écht ter zake doende ‘eigen’ radioprogramma nu al weken achtereen (en vermoedelijk ook de komende weken of maanden) in de studio van ‘buurman’ RTV Papendrecht gemaakt wordt. Die omroep zendt Studio De Witt dus louter via de eigen Papendrechtse, radiofrequentie uit, want live ‘doorlussen’ naar RTV Dordrecht schijnt óók niet te kunnen. Kortom de Dordtse gasten, dus óók Dordtse politici, moeten dus naar Papendrecht afreizen om in een Dordts programma hun verhaal te doen. Da’s merkwaardig toch?
Het is het gevolg van het feit dat radio bij RTV Dordrecht geen prioriteit heeft, terwijl het volgens mij nou juist dát medium is waarmee lokale radiozenders écht serieus een band met ‘hun’ publiek kunnen bewerkstelligen. Daarmee zeg ik niets negatiefs over de televisieprogramma’s die RTV Dordrecht verzorgt, want ik vind het knap wat ze daar met een beperkt budget voor elkaar boksen. Alleen denk ik dat je via de radio een veel betere, want directere en ook nog eens relatief goedkopere band met het publiek kan genereren. Hoe? Daar kom ik morgen op terug.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s