‘Stadsstrand heeft helemaal geen prioriteit’


Zonder die wonderlijke digitale wereld (lees Facebookherinnering) zou ik al lang en breed vergeten zijn dat ik, vandaag precies tien jaar geleden, een column wijdde aan de nut en de noodzaak van een speciaal aan te leggen stadsstrandje nabij dat nieuwe (en overigens aantrekkelijk ogende) buurtje Stadswerven. In 2013 namelijk was dat plan, toen nog van het almachtige Beter voor Dordt, ook al eens onderwerp van gesprek en ik wierp in een column destijds, maar dán in ongeveer 320 woorden, de vraag op: ‘Waar heb dat nou voor nodig?’ En trouwens… volgens mij is dat nou juist zéker niet echt nodig en ook niet bepaald handig op de plek die het college momenteel voor ogen heeft, namelijk naast Kinepolis. En voordat u nu tegenwerpt met het argument: daar wórdt toch in de zomer al vaak gezwommen en op de trappen rondgehangen door jongeren? Dan is mijn antwoord: dat klopt en dat moet je ook lekker laten gebeuren, maar om dat straks dan ineens tot officieel zwembad annex stadsstrand te gaan ‘verheffen’ lijkt me wat ‘over the top’, al is het alleen al omdat het hier een woonwijk betreft (want dat is het inmiddels) en dat is gewoon vragen om (toekomstige) moeilijkheden. Los daarvan heeft Dordt al voldoende, soms speciaal voor dat doel aangelegde en soms spontaan ontstane ‘buitenzwemplekken’, want naast de ‘officiële’ vijvers in de Merwelanden en bij de Viersprong, vermaken jongeren zich al sinds jaar en dag op diverse plekken langs het water: nabij de Amaliabrug over het Wantij bijvoorbeeld, maar ook ietsjes verderop bij camping ’t Loze Vissertje. Er zijn nog meer van dat soort (al dan niet ‘geheime’) plekjes op het eiland want de jeugd zoekt altijd wel een ‘eigen’ weg in waterstad Dordt. Ik zou er als gemeentebestuur momenteel dan ook even geen prioriteit op leggen. Een serieus buitenzwembad of een eventuele uitbreiding van het Wantijbad… ja, dáár kan ik me dan wél weer iets bij voorstellen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s