Wokkels op? Dan maar even geen Wokkels…


Nooit gedacht dat ik nog eens een column zou beginnen met de woorden ‘Noem me ouderwets, maar mijn ding is het niet.’ Ik heb er namelijk helemaal niks mee… met flitsbezorgdiensten en met die zogeheten Dark Stores (een soort supermarktmagazijnen met geblindeerde ramen) die daar mee gepaard gaan. We hebben er nu eentje; op Maasplaza en als het aan de gemeente ligt blijft het daar ook bij; althans in de binnenstad, voor zover je Maasplaza daar onder kunt scharen. Het mag straks nog wel vanuit een industrieterrein al lijkt het me niet makkelijk om je van daaruit aan die ‘tien minuten-belofte’ te houden.
Voor wie nu denkt: waar gaat dit in hemelsnaam over; flitsbezorgdiensten zijn (de naam zegt het al) héle snelle boodschappendiensten voor mensen (volgens mij meestal jongeren) die zomaar ineens trek hebben in een versnapering. Stel je zit nét lekker achter je Playstation en je denkt: ‘Joepie, nét Ajax verslagen, nu nog effe de finale tegen Barcelona, maar eerst even een snackje. Maar helaas, de Wokkels zijn op, de chocomel ook en de winkels zijn al dicht, dus… even appen met een Flitsbezorgdienst (jawel, daar is een app voor) en binnen tien minuten staat er dan zo’n razendsnelle e-bike-koerier (ook wel ‘rider’ genoemd) voor je deur… mét wokkels en chocomel. Afrekenen hoeft niet meer, want dat ging al via die app.
Vloek of zegen? Tja, wat moet k zeggen? Ik woon op loopafstand van diverse supermarkten die tot vér na acht uur open zijn en na sluitingstijd stel ik (ouderwets als ik ben) mijn Wokkelbehoefte wel uit. Daarbij komt dat ik de afgelopen weken op de Vriesestraat al minstens drie keer moest wegduiken om niet door zo’n gestreste flitsbezorger te worden aangereden en verder lijken afgeplakte winkeletalages in de binnenstad me nóg erger dan leegstand. Kortom, noem me ouderwets; ik wil flitsbezorgdiensten zeker niet verbieden hoor, maar eh… écht missen zal ik ze ook weer niet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s