Da’s mazzel… een raad met slappe knietjes


Nee, het is niet persoonlijk… ik ken de man niet en heb verder op zich ook niks tegen hem. Toch zit het me nog steeds een beetje dwars dat de uit Apeldoorn afkomstige Jan Dirk van der Borg de Papendrechtse gemeenteraad een rad voor ogen draaide toen hij vorig jaar, aan de vooravond van zijn benoeming tot wethouder, beloofde in het ertepellersdorp te komen wonen. Die belofte brak hij al snel, toen hij in januari ineens het bericht naar buiten bracht dat hij inmiddels een huis gekocht had in Den Bommel op Goeree-Overflakkee.
Een motie die de Papendrechtse partij OP (Onafhankelijk Papendrecht) zou indienen om de man min of meer te ‘sommeren’ alsnog naar Pape City te verkassen werd op het laatste moment ingetrokken. Dit omdat indiener Ruud Lammers (fractievoorzitter OP) wel in zag dat zijn motie door de raad in meerderheid niet gesteund zou worden. Dat wist Lammers van te voren natuurlijk óók wel, dus eigenlijk betrof het hier vooral een robbertje symboolpolitiek, die zijn doel echter niet voorbij geschoten is, omdat – daar ben ik van overtuigd – binnen de Papendrechtse raad uiteindelijk tóch het gevoel zal blijven hangen dat Van der Borg de boel uiteindelijk tóch belazerd heeft.
Blijkbaar is het lastig zat om in een kleine gemeente een goeie wethouder te vinden, want diezelfde raad ging vervolgens wel érg makkelijk akkoord met een hernieuwde verlenging van vrijstelling (voor nóg een jaar) op die nog altijd in de wet vastgelegde verhuisplicht voor wethouders. De wet schrijft voor dat dit alleen op grond van bijzondere omstandigheden mag, alleen wordt het beoordelen van wát dan precies ‘bijzondere omstandigheden’ zijn, in diezelfde wet overgelaten aan de betreffende gemeenteraad. Mazzel dus voor Van der Borg dat de Papendrechtse raad er kennelijk een met slappe knietjes is. Het zou – maar dat schreef ik eerder al – Van der Borg sieren als hij nu op z’n minst zou afzien van een reiskostenvergoeding.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s