Rotterdam-Zzzzzzzzuid


Een paar feiten over deze stad: kinderen tussen de tien en vijftien jaar (zoals de mijne) kunnen zich niet herinneren dat Dordrecht ooit een eigen bioscoop had. Zij gaan nu min of meer zelfstandig naar de film (althans gebracht door pa, ma of ouders van vriendjes of vriendinnetjes) naar Pathé De Kuip in Rotterdam of naar Landvast in Alblasserdam en weten niet beter dan dat dit de gewoonste zaak van de wereld is.
Kinderen tussen tien en vijftien (zoals de mijne) kunnen minstens drie Feyenoordspelers met naam en toenaam noemen en zijn zich bewust van de algehele malaise bij deze club. Nee, ze kennen geen spelers van FC Dordrecht, ze kennen geen liedjes over die club en ze fantaseren ook niet van een telefoontje van de trainer van die club.
old-film-reel-countdown-oKinderen van rond de elf (zoals de mijne) vieren hun verjaardagsfeestjes over het algemeen in zwembaden buiten de stad: het Cariba-bad in Gorcum is veruit het populairst.
Kinderen van rond de vijftien (zoals de mijne) shoppen voor kleding meestal in Rotterdam of Breda. Soms in Dordrecht.
Jongeren tussen zestien en dertig gaan stappen in Rotterdam, Breda en Antwerpen. Zelden in Dordt.De ouders van deze kinderen (zoals ik) kijken voor een leuke theatervoorstelling steeds vaker in de programmaboekjes van oude- en nieuwe Luxor (Rotterdam) en Chassé (Breda). In die steden gaan ze dan dus ook maar een hapje eten. Dat gaan ze straks nog vaker doen als Kunstmin straks een jaar de deuren sluit wegens een verbouwing.
Dordrecht moet ernstig oppassen dat het geen slaapstad wordt. Of wonen we eigenlijk al in Rotterdam-Zzzzzzzzzzzzzuid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s