BVD: makkelijk scoren


Piet SleekingNog altijd schittert het huidige college en vooral Beter voor Dordt in, wat ik noem, de passieve opstelling met het geheven vingertje. Typisch Dordts trouwens hoor, om met je handen in je zak ergens te gaan staan kijken en vervolgens een beetje te gaan lopen mopperen dat het helemaal niks is. En als het wél iets is, gewoon lekker aansluiten in de wachtrij voor het buffet.
Een paar voorbeelden: BVD moppert dat de gemeente bijna een half miljoen euro heeft uitgegeven aan het zogenoemde verborgen museum. Het nieuwe college zette dit jaar een streep door de plannen voor dit museumpje dat aan het Achterom zou moeten komen. Maar intussen was er al wel veel geld aan de bouw besteed. En dat had niet gemogen. Ja dat klopt, vind ik ook, maar wel lekker makkelijk roepen… achteraf.
Nog een voorbeeld: het college vindt het goed dat FC Dordrecht een nieuw stadion wil bouwen en stemt in met de nieuwbouwplannen hiervoor aan de Provincialeweg. Maar, zo stelt datzelfde college, het moet ons niks gaan kosten en we vinden het geen goed idee als er in dat nieuwe stadion een megabioscoop of een XL-vestiging van Albert Heijn komt. Onder die voorwaarden gaat het allemaal wel héél moeilijk worden.
Nog ééntje dan: de gemeenteraadsfractie van Beter voor Dordt vindt het zorgwekkend dat hulpdiensten die het treinverkeer van en naar Geldermalsen moeten kruisen, te vaak met oponthoud worden geconfronteerd. Met Arriva’s aangekondigde uitbreiding van het treinverkeer op dat baanvak neemt het wachten voor de spoorbomen in  de Craayensteinstraat en de Krommedijk steeds meer toe. Beter voor Dordt vindt dat het treinverkeer beter op elkaar afgestemd moet worden, zodat de spoorbomen minder vaak dicht hoeven. Tuurijk, mee eens. Ik wil ook graag dat de benzine goedkoper wordt dan cola, dat mooie dames op de Voorstraat vaker naar me knipogen en dat m’n kat ’s avonds koffie zet. Da’s geen politiek beleid, da’s makkelijk scoren, zou Suarez zeggen tijdens het tanden poetsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s