Een paal, een lampje en een heleboel mannetjes


lampieMet lantaarnpalen is het eigenlijk net zoals met veel alledaagse dingen zoals je stofzuiger, je koelkast of je kat. Je bent er niet zo mee bezig, tot aan het moment dat ze het niet meer doen. Met lantaarnpalen is dat ook zo, maar dan nog een graadje erger. Je hebt ze eigenlijk niet zo in de gaten… nou ja, behalve dan als je er met je kop tegenaan loopt of als ze ’s nachts niet meer branden. Loop je er tegenop dan heb je een bult en zijn ze kapot, dan sta je in het donker. Erger nog is allebei: een bult in het donker. Over die bult klaag je misschien bij je vrouw of bij je dokter, maar bij wie moet je zijn als die lantaarnpaal het niet meer doet? Nou, dan bel je de gemeente. Nu onderhoudt die de palen niet zelf meer. De meeste gemeenten in de regio besteden dat werk uit aan Eneco, die dat weer uitbesteedt aan bedrijfsonderdeel Joulz en daar wordt dat dan weer doorgedelegeerd aan de speciaal voor deze taak in het leven geroepen ‘dochter’ CityTec. Bent u daar nog of heeft u het licht al uitgedaan? Uw gemeente stuurt elke dag een mailtje met klachten naar Eneco en dat bedrijf stuurt dan direct – nou ja… blijkbaar indirect – een paar mannetjes die de boel repareren. Simpel, zou je denken: mannetje één (gemeente) belt mannetje twee (Eneco), mannetje twee belt mannetje drie (Joulz) en mannetje drie stuurt mannetje vier (CityTec) op de kapotte paal af. Goed, dat zijn wat veel mannetjes voor een lampie, maar het klinkt nog werkbaar. Maar zó werkbaar is het blijkbaar niet voor alle gemeenten. De relatie met Eneco is kennelijk dermate ingewikkeld dat het kleine Hendrik-Ido-Ambacht deze niet zelfstandig meer wil of kan beheren. Dat doet ze samen met andere gemeenten. Nee, niet met de Drechtsteden, dat zou veel te logisch zijn. Ambacht heeft met dertien andere gemeenten het Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede opgericht. Dordt, met wie Ambacht in de Drechtsteden zo leuk optrekt, zit daar niet bij.

Snapt u het nog? Kan iemand even het licht aandoen? Eén paaltje, één lampje en héél veel mannetjes. Je zou je een bult lachen als het niet zo droevig was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s