Twee natte ramptoeristen, verder geen nieuws


ramptoeristWaren het ramptoeristen of bezorgde stadsbewoners? Het zal ongetwijfeld een mix van beiden geweest zijn. Hoe dan ook was het gisterenmiddag, ondanks kou en harde wind, een komen en gaan van mensen op en rond de Dordtse rivierkades. Twee vitale zestigers, goed ingepakt met exact dezelfde jasjes en bijpassende rugzakjes (ANWB-aanbieding?) hadden zich genesteld op een bankje nabij de Buitenwalevest van waar ze zowel de Hooikade als het aan de overkant van de rivier gelegen Zwijndrecht goed in de gaten konden houden. Het echtpaar nam het schouwspel, onder het genot van, in een thermoskan meegebrachte koffie, gretig in zich op. De twee hadden er duidelijk een ‘daagje’ van gemaakt, maar ik zag aan de teleurgestelde gezichten en hoorde aan de wat mopperige dialoogjes dat de voorstelling een beetje tegenviel. Het bleek dat ze helemaal uit Zevenbergen waren komen rijden om Dordt te zien onderlopen. Maar Dordt liep, behoudens wat kelders, helemaal niet onder. ,,Ik zei toch dat we beter naar Hoek van Holland hadden kunnen gaan. Hier valt helemaal niks te zien Jan’’, hoor ik de vrouw zeggen. ,,Nou Riet, het staat hier anders behoorlijk hoog hoor. Denk je dat al die fotografen hier voor niks rondlopen?’’
Even later sloeg een stevige plons rivierwater, als gevolg van de combinatie wind en een voorbij razend vrachtschip, hard tegen de kade aan en belandde met een fraai boogje bovenop het Zevenbergse echtpaar, dat inmiddels aan de waterkant aan het fotograferen geslagen was.Veel gevloek en getier, want de ANWB-jasjes waren kennelijk niet helemaal waterdicht en ook de camera had er de brui aan gegeven. Ik kon mijn lachen nog nét binnensmonds houden, toen ik me realiseerde dat niet het echtpaar, maar ík hier nu de ramptoerist geworden was. Ik kon het dan ook niet laten om met mijn wondertelefoontje een plaatje van het druipstel te maken. Ze waren overigens nog wel zo sportief om er nog even voor te poseren ook, al keken ze erbij als aangespoelde zeehondjes. Verder bleef het rustig in waterstad Dordt. Niemand was écht bevreesd voor de grote zondvloed. Voor de zekerheid ben ik nog even bij de Ark gaan kijken, maar er stonden geen rijen voor de deur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s