Ik hou er niet van als een rechter dealtjes gaat voorstellen


HuisjesmelkerMustafa Karasahin koopt pandjes in deze stad, knapt deze al dan niet op, en verhuurt ze aan mensen die woonruimte zoeken. Daarbij neemt hij het, althans in de ogen van de gemeente, niet zo nauw met de wet en dat levert al sinds jaar en dag een hoop juridisch getouwtrek op. Karasahin staat er bij de gemeente toch al niet best op, omdat men vermoedt dat hij iets te maken heeft met het plaatsen van handgranaten bij de Omgevingsdienst. Daar is overigens nog niets van bewezen, dus volgens de wet is hij, wat dat betreft, vooralsnog een onschuldig man. Karasahin is het soort zakenman dat wij thuis een ‘hassebassiekielewassie’-ondernemer noemen. Zeg maar iemand die graag een beetje zijn eigen regeltjes hanteert. In de ogen van types als Karasahin is de gemeente vooral lastig en pesterig met al haar wetjes en bepalingen. Ik wil niet oordelen over Karasahin en heb ook geen inzicht in hoe zwaar de gemeente hem op de nek zit, maar hoe het ook zij, de kosten van de honderden procedures tussen Karasahin en de gemeente lopen inmiddels in de tonnen en om die reden dringt de rechter er dan ook bij beide partijen op aan om in goed overleg en met gesloten beurzen tot iets van een overeenkomst te komen.
Er moet dus gepraat worden en misschien is dat wel de reden dat Karasahin’s ‘status’ de laatste dagen nogal aan verandering onderhevig is. Aanvankelijk werd hij als boef bestempeld, vaak gaat hij ‘over de tong’ als huisjesmelker, maar gisteren werd hij alweer iets genuanceerder omschreven, namelijk  als ‘vermeende’ huisjesmelker. Donderdag was hij ineens ‘ondernemer’ en in de krantenkolommen van gisteren werd hij zelfs nog door een raadslid betiteld als ‘goed mens’. Daar zit vooruitgang in: op een dag wordt hij vast nog eens ereburger. Ik vind het allemaal te vaag. Ik hou er niet zo van als een rechter dealtjes gaat voorstellen. Als Karasahin de wet overtreedt moet hij daarvoor boeten, net als u en ik. Daar wil ik duidelijkheid over en die moet de rechter mij verschaffen. Dat die procedures mij, als belastingbetaler, geld kosten, neem ik op de koop toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s