Recycloop weg, Omsk weg, opgeruimd staat netjes


recycloopHet ding heette de Recycloop en het deed pijn aan mijn ogen. Gelukkig is die malle verzameling aanrechtbladen op dat pleintje tussen Hema en Lindershuis nu eindelijk weggehaald. Het kunstwerk (zo werd dat ding althans aangeduid door mensen die er verstand van hebben en wie ben ik om dat tegen te spreken) gaat nu naar België, dus daar zal vast wel weer een kabinet over struikelen. Het enige dat ik wel aardig aan dat ding vond, was de naam, maar ja, bagger heeft ook een naam… namelijk bagger. Ik ben in ieder geval blij dat we er in Dordt van af zijn, want ik vond het een aanfluiting voor het straatbeeld in dit stukje binnenstad, dat toch al enigszins deprimerend oogt met die superstressvolle fietsenzooi voor de Albert, dat rommelige kruispunt richting Sarisgang, het zienderogen verpauperende pand van Linders en het mislukte bollenbeeld bij Bram Ladage. Nu loop ik natuurlijk het gevaar dat u mij vanaf heden gaat bestempelen als cultuurbarbaar. Nou ben ik dat volgens mij allerminst, maar ik ga u niet proberen te overtuigen van het tegendeel. Soms moet je gewoon reëel zijn. Niemand, althans niemand die ik ken die adem haalt, vond dat ding mooi, hetgeen dan wellicht nóg geen criterium voor behoud of sloop mag zijn, maar in dit geval kijk ik toch liever tegen trottoirtegels aan.
Datzelfde geldt voor dat rare kunstenaarsgezelschap Omsk, dat een tijdje, op uw en mijn kosten, op dit eiland mocht aanklooien. Omsk is onlangs met stille trom vertrokken en het is vooral die stille trom die mij bij dat afscheid opviel. Die stille trom was namelijk nog geruchtmakender dan de aanwezigheid van dat navelstaarderige gezelschap, dat zich in Dordrecht vooral bezig hield met het zich bezig houden. Het overgrote deel van Dordt heeft niet eens geweten dat Omsk er ooit was, behalve dan toen het gezelschap besloot om doodleuk op rekening van de belastingbetaler, een poosje in Congo te gaan zitten. Ze hebben daar sinds de boerenoorlog nog nooit zo gelachen. Niemand liet een traan toen deze theatermakers, als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen, onlangs besloten om hun heil elders te gaan zoeken. Kwamen ze van oorsprong ook niet uit België? Ik zou zeggen bij de oprit linksaf en rechtdoor aanhouden op de A16.

2 reacties

  1. Eindelijk iemand die de waarheid over omsk naar buiten brengt. Alle voorstellingen heb ik met gekromde tenen bekeken en ligt de kwaliteit van andere theatermakers in dordt vele malen hoger, maar helaas worden zij met een schijntje aan geld afgescheept bij culturele evenementen o.a. Bies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s