Verplicht rondje in de ISS voor Ambachtse raadslieden


Klein denken. In de gemeenteraad van Hendrik Ido Ambacht bevinden zich mensen die dat in de loop der jaren tot kunst verheven hebben. Hans Groos van Ambacht Uw Belang (AUB) en Ary Cramer (Gemeente Belangen) zijn zó bang voor de gespierde arm van ‘Dordt almighty’ dat ze er totaal geen moeite mee zouden hebben als het project Noordoevers weer voor een decennium in het vriesvak verdwijnt. Het project Noordoevers behelst het plan om een groot aantal woningen te bouwen aan de oever van de rivier de Noord. Het betreft hier Zwijndrechts en Ambachts grondgebied, maar omdat Noordoevers het totale Drechtstedengebied een enorme economische impuls kan geven, wordt het project in Drechtstedenverband aangepakt.
Het plan Noordoevers bestaat al jaren, maar als gevolg van de economische malaise ontstonden er twijfels over het kostenplaatje en dus wordt hier en daar alweer fors op de rem gedrukt. Maar nu heeft Dordrecht voorgesteld om die Noordoevers-kar te gaan trekken. Dordt wil daar wel iets voor terug, namelijk Landsbanki-centjes. Op die malle IJslandse bank hadden de  Drechtsteden namelijk een miljoentje of wat geparkeerd staan. Dat leek verloren geld maar, wonder boven wonder, stort Landsbanki (of zeg maar IJsland) een deel van de centen tóch nog terug. Als het aan Dordt ligt komt dat geld (als een soort tegenprestatie) niet op een Drechtstedenrekening, maar in de Dordtse kas terecht. Daar komt nog bij dat Dordt een dikke vinger in de pap en een aanzienlijk stuk van de ‘opbrengsten-taart’ krijgt, mocht het Noordoevers-project een succes worden.
earth-animGroos en Cramer vinden zóveel Dordtse macht en invloed in hun achtertuintje maar griezelig en tonen daarmee aan niet de politieke visie te hebben om over hun eigen generatie heen te kijken. Het dorpsbelang gaat in hun ogen boven de mogelijkheden om de economische positie van de Drechtsteden als geheel te versterken. Je zou de beide heren het liefst een weekje naast André Kuipers in de ISS willen zetten, om ze de wereld weer eens in een realistisch perspectief te laten zien. Een paar rondjes om het blauwe bolletje zou deze Ambachters goed doen. Vooral als ze met eigen ogen zien dat zelfs de Drechtsteden als geheel niet meer dan een duivenpoepje op de mondiale wereldkaart zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s