We blijven hier lekker zeuren over parkeren


anipark4Parkeren. Het blijft de gemoederen in Dordt bezig houden. Bewoners aan Hallincqlaan en Groenendijk zien met lede ogen aan hoe de laatste gratis parkeerplekjes in deze stad worden ingepikt door gehaaide stadsbezoekers en eisen dat, ook in hun buurt, betaald parkeren wordt ingevoerd. Raadsleden van D66 slaat zich in een advertentie in een lokaal weekblad op de borst dat juist zij een grotere parkeergarage bij het Energiehuis bepleiten, hetgeen dan weer zou betekenen dat er géén parkeergarage op ‘t Steegoversloot of Kromhout hoeft te komen. De Wijnstraat is, na de herbestrating nu zó smal dat tegenliggers elkaar alleen nog kunnen vermijden als ze, tussen geparkeerde auto’s door zigzaggen, hetgeen op de zenuwen werkt van de bewoners die reuze bang zijn voor deuken en krasjes op hun blik. En dat terwijl ze zich toch al een maagzweer ergeren aan de herrie en de scheuren aan hun fraaie herenhuizen als gevolg van zwaar verkeer in ‘hun’ straat. Het gemor van sportbeoefenaars en sportkijkers over de prijs van een parkeerkaartje op de Sportboulevard wil ook maar niet verstommen en Ad Jansen (Bellevue, Art&Dining) spuwt tijdens het stadsdebat zijn gal over het feit dat de parkeergarage bij de Drievriendenhof ’s avonds veel te vroeg dicht gaat. Ben benieuwd of deze garage, als dat filmhuis in de Nieuwstraat er straks staat, wél heil ziet in langere openingstijden. Parkeergarage Drievriendenhof is sowieso een gammel ding, waar de toegangshefbomen en de betaalautomaten te vaak en vaak te lang kapot zijn en waar de kelderverdieping maar niet droog te houden is. En dan is er nog die parkeergarage aan het Achterom, die zoveel kinderziektes vertoont dat de vraag gerechtvaardigd is of het patiëntje nog wel te genezen valt. Afgelopen weekend was er een lekkage die de vloeren omtoverde in levensgevaarlijke ijsbanen. En op de meest onmogelijke tijden loeit een slecht afgesteld alarm er omwonenden het bed uit. Dat had trouwens ook een positief gevolg, want de (veelal nieuwe) flatbewoners nabij de parkeergarage hebben elkaar inmiddels allemaal al een keer in pyjama op de galerij ontmoet en zijn inmiddels vrienden voor het leven. Parkeren… het schept toch een band.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s