Delano heeft beide ouders nodig in Philadelphia


Ik heb twee gezonde kinderen die elke ochtend op de fiets naar school gaan en twee keer in de week ’s avonds trainen bij hun voetbalclub, waar ze allebei keeper zijn. Mijn zoon (12) zal vanmiddag wel het ijs op gaan, misschien heeft hij nog wat huiswerk en dan kruipt hij, samen met een vriendje voor een uurtje achter de Playstation. Mijn dochter (15) heeft er net een proefwerkweek opzitten, charmeert straks met een grote grijns het laatste tientje uit mijn portemonnee en gaat vanmiddag ongetwijfeld met wat vriendinnen ‘de stad onveilig maken’.
Het is allemaal heel… ‘gewoon’. De dagen volgen elkaar snel op, tè snel. Het ritme van alledag (boodschappen, koken, eten, briefje mee naar school vanwege tandarts, jongste naar training brengen, lekke fietsband, nieuwe schoenen) doet je nog wel eens vergeten dat het leven broos en het evenwicht wankel is. Te weinig sta ik stil bij het feit dat dit allemaal niet ‘gewoon’, maar eigenlijk héél bijzonder is.
Gisteren las ik in deze krant het verhaal van de 9-jarige Delano. Voor deze jongen (net als mijn kinderen toevallig ook keeper) en voor zijn ouders is er helemaal niks gewoons aan het alledaags bestaan. De jongen lijdt aan een agressieve vorm van kanker en gaat in de zomer naar de Verenigde Staten voor een speciale behandeling die misschien…. ja, misschien.
De behandeling in het Childrens Hospital in Philapdelphia duurt een half jaar en kost een hoop geld. Dat wordt gelukkig door de verzekering vergoed, alsmede de reis- en verblijfskosten van een van de ouders. Maar natuurlijk MOETEN allebei de ouders en het zusje van Delano mee, om hem bij te kunnen staan in een ongetwijfeld moeilijke periode. Daarvoor is geld nodig, zeg maar zo’n beetje 75.000 euro. Om dat geld bijeen te krijgen heeft Delano’s oom Ralf Musterd een stichting opgezet met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen. Ik vind het bijzonder en niet ‘gewoon’ dat ik deze column mag schrijven, zodat ik u kan wijzen op: www.helpdelano.nl. Daar vindt u ook het gironummer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s