Tegen alles bezwaar aantekenen… da’s zó kinderachtig


FacesErgernis mag nooit de drijfveer zijn, zo had ik me voorgenomen toen ik, precies tien jaar geleden, besloot om columnist te worden. Ik hoop dat het mij tot dusver gelukt is om andere gevoelens, zoals oprechte verontwaardiging, verbazing, relativeringsvermogen en een warme liefde voor stad en streek in mijn columns de boventoon te laten voeren. Een zich altijd ergerende columnist wordt al snel een zeurpiet en de houdbaarheidsdatum van een zeurpiet, zeker waar het om geloofwaardigheid gaat, is meestal kort. Trouwens, mensen die zich vaak ergeren zien er al snel uit als verschrompelde citroentjes en daar ben ik nog te ijdel voor. Maar zo soms erger ik me wel degelijk, namelijk aan mensen die, puur op grond van ego, eigenbelang en angst voor verandering, proberen de tijd stil te zetten… mensen die wél in centrum of ‘schil’ willen wonen, maar een vorm van rust zoeken die eerder in de buitenranden van Stadspolders of Sterrenburg thuis hoort. Eerder al schreef ik over die paar ‘zeiksnorren’ in en rond de Nieuwstraat, die proberen filmhuis The Movies tegen te houden, uit angst dat er in het openluchtmuseum Dordrecht zo nu en dan ‘hardop’ geleefd wordt. Nu blijkt er op de Noordendijk nog zo’n snorrenclub te wonen. Deze bewoners zijn dermate fel gekant tegen de komst van een bioscoop op de Stadswerven dat ze zich hebben voorgenomen om werkelijk bij alles wat verband houdt met de bouw en ontwikkeling hiervan, te gaan dwarsliggen. Wat het clubje (dat overigens véél kleiner is dan de media-aandacht doet vermoeden) eigenlijk wil doen is de boel ophouden: traineren dus, door, tot aan de hoogste instanties toe, bezwaar te maken tegen elke vergunning en elke beslissing. Dat is niets anders dan gewoon héél kinderachtig tijdrekken in de hoop dat van uitstel afstel komt. De Noordendijkse zeiksnorren noemen zich ‘belangenclub’, maar het enige belang dat ze dienen is eigenbelang. Dat zou nog niet eens zo erg zijn, als dat belang niet gebaseerd was op de ongegronde angst voor ernstige overlast. Ga dan lekker in Oud-Alblas wonen. Rottumerplaat mag ook. Ik ga een meldpunt Dordtse zeiksnorren opzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s