Het grote zwarte gat dat RTV Dordrecht heet


tellyDe aanvraag bij het Commissariaat voor de Media is de deur uit en die nieuwe uitzendlicentie voor RTV Dordrecht zal er dus vast wel komen. Er zijn geen andere kapers op de kust, want voormalig concurrent Media 78, dat vijf jaar geleden óók een gooi naar die licentie deed, is nu ‘partner in crime’. Op zich prima, want wellicht kan juist vanuit de kant van Media 78 die broodnodige kwaliteitsimpuls worden gegeven. Ik gun deze stad, van harte, een lokale omroep, maar ik ben toch bang dat RTV Dordrecht voor de zoveelste keer op weg is naar ‘een valse start’.
Opvallend bij de aanvraag van RTV Dordrecht is namelijk dat met geen woord gerept wordt over een door de gemeente Dordrecht betaald onderzoek naar de toekomstmogelijkheden van de lokale omroep, die weliswaar een kwart eeuw bestaat, maar nog altijd kampt met geldtekort en een ernstig Tante Betje-imago. Met ongeveer 2 ton schuld en ook nog eens een soortgelijk bedrag dat als ‘negatieve reserve’ te boek staat, mag je rustig stellen dat RTV Dordrecht er op financieel gebied beroerd voor staat. Eigenlijk is de club failliet, alleen heeft niemand er baat bij om dat faillissement aan te vragen.
Het rapport, geschreven door een extern management- en adviesbureau, is uitgelekt en in zijn geheel te downloaden via de website idordt.nl. Het biedt een aardig inkijkje in de problemen die er spelen en speelden en in de mogelijkheden die er zijn om meer inkomsten te verwerven en betere programma’s te maken. Ik ga u verder niet vermoeien met details over de inhoud en de aanbevelingen in dat rapport. Daarover leest u verderop in deze krant. De voornaamste conclusie die ik moet trekken is dat het vooral droevig is dat RTV Dordrecht het rapport als ‘niet bestaand’ beschouwt en de uitkomsten liefst onder de pet houdt.
Deskundige Diederik Bonarius zou een bedrag van tussen de 150 en 200 euro per uur voor zijn onderzoek gerekend hebben. Zijn rapport heeft uiteindelijk 65.000 euro gekost: Uw geld, mijn geld… en blijkbaar weggegooid geld omdat het wederom verdwijnt in het grote zwarte gat dat RTV Dordrecht heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s