Zijn hekken om de Kloostertuin nu wel zo nodig?


Kloostertuin2Het Grote Jongerendebat is alweer een paar dagen achter de rug en als ik er zo op terugkijk (ik mocht het mede-presenteren) blijven vooral positieve gevoelens hangen. Veel Dordtse jongeren wíllen graag in Dordrecht doorstuderen, stage lopen, werken en wonen en staan dus eigenlijk helemaal niet te trappelen om het eiland zo snel mogelijk de rug toe te keren. ,,Ik wil graag in deze stad blijven, maar ik móet wel weg, want in Dordt kan ik niet verder leren’’ en ,,Hier kom ik niet aan de bak’’, waren veelgehoorde kreten.
Waar het hem in Dordrecht aan ontbreekt (nee, ik ga het nu even niet over die uitgestelde bioscopen hebben, want dat weten we nu wel) zijn heuse discotheken, méér op jongeren gerichte (kleding)winkels en de eerdergenoemde mogelijkheden om in deze stad een goeie stage- of werkplek te vinden. Wat mij het meest opviel is dat Dordtse jongeren zich, op bepaalde plekken, ‘opgejaagd’ voelen. Twee locaties kwamen daarin naar voren: het Wantijpark en de Kloostertuin. In het Wantijpark wil de Dordtse jeugd bij mooi weer graag een beetje ‘chillen’ in het gras (hapje erbij, drankje erbij), maar worden ze voortdurend door toezichthouders weggestuurd.
Een populaire plek is ook de Kloostertuin, zeg maar achter het Hof in de binnenstad. Uit het debat kwam naar voren dat de meeste omwonenden daar ook helemaal geen moeite mee hebben. Het blijkt dat er eigenlijk maar twee echte klagers zijn, van wie er een niet eens permanent in Dordrecht woont. En dus viel, alweer enkele maanden geleden, het besluit om hekken om die Kloostertuin te plaatsen, zodat het zaakje in de avonduren op slot kan. Is dat besluit al definitief? Volgens mij is er namelijk helemaal niet zoveel aan de hand. Ik heb een paar buurtbewoners gesproken en die bevestigen dat ze helemaal niet zoveel last van rondhangende jeugd hebben. ,,Het is eigenlijk niet eens ongezellig. De Kloostertuin leeft en dat is een goede zaak’’, vertelt een omwonende. ,,Het enige is dat het wél wat geluidsoverlast geeft en die herrie zingt behoorlijk door tussen al die gebouwen, maar daar kunnen we toch afspraken over maken?’’ Moeten die hekken, die de gemeente toch minimaal een ton gaan kosten, er eigenlijk wel komen? Praten is veel goedkoper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s